Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Αίτημα για αναβολή λόγω υγείας στη δίκη για Βατοπέδι


ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2009

«Επιληπτική κρίση και αδυναμία μετακίνησης εν όψει διερεύνησης ανευρύσματος» επικαλέστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο της Κομοτηνής για τον μοναχό Αρσένιο ο συνήγορός του, προκειμένου να υποβάλει αίτημα για τρίτη αναβολή της δίκης για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Απόντες κατά τη χθεσινή διαδικασία ήταν και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, ο ηγούμενος Εφραίμ και η δικαστής Μ. Ψάλτη που εκπροσωπήθηκαν διά των δικηγόρων τους.

Για λογαριασμό του μοναχού Αρσενίου προσκομίστηκε γνωμάτευση ιδιωτικής κλινικής, στην οποία υποστηριζόταν ότι λόγω των ανωτέρω ήταν αδύνατη η μετακίνησή του στην Κομοτηνή, προκειμένου να παραστεί στη δίκη.

Το δικαστήριο τελικά διέκοψε τη δίκη για την Παρασκευή 15 Μαϊου ζητώντας να παραβρεθούν όλοι οι κατηγορούμενοι και οι μάρτυρες χωρίς νέα κλήτευση. Εκείνο όμως που σχολιάστηκε έντονα ήταν η παρελκυστική τακτική των κατηγορουμένων και ιδιαίτερα των δύο μοναχών που αποφεύγουν να εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου, επιδιώκοντας, όπως υποστηρίζεται, να πετύχουν τελικά την παραγραφή.

«Χωρίς να αμφισβητήσω τους λόγους του αιτήματος της αναβολής θέλω να πω ότι φαίνεται όχι μόνο σε αυτήν τη δίκη, αλλά και στις προηγούμενες δίκες ότι η μονή και οι εκπρόσωποί της φοβούνται τη Δικαιοσύνη και κάνουν ό,τι μπορούν για να την αποφύγουν», δήλωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, Κώστας Γούναρης, εκφράζοντας πολλά ερωτηματικά για τη στάση τους.

.kraxtis-gr.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: