Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Απρόσμενη αποχώρηση από τη δίκη των Ζωνιανών Έκπληξη προκάλεσε η απόφαση της συζύγου του ειδικού φρουρού, Στάθη Λαζαρίδη να παραιτηθεί από την παράστα

ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2009
"Η" Online 5/5

Έκπληξη προκάλεσε η απόφαση της συζύγου του ειδικού φρουρού, Στάθη Λαζαρίδη να παραιτηθεί από την παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη για την υπόθεση των Ζωνιανών.

Η σύζυγος του ειδικού φρουρού που είχε τραυματιστεί σοβαρά τον Νοέμβριο του 2007 στα επεισόδια που είχαν σημειωθεί στην περιοχή, Μαρία Λαζαρίδου, ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να παραιτηθεί από την παράσταση πολιτικής αγωγής. Η ίδια δεν θέλησε να εξηγήσει τους λόγους που την οδήγησαν σ’ αυτήν την απόφαση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να σας πω. Είναι πολλά. Αν ήταν εδώ ο Στάθης, θα μπορούσε εκείνος να πάρει τις αποφάσεις. Το μόνο που θέλω είναι να σηκωθεί ξανά, να γίνει καλά και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Οσο για την παραίτησή μου, δεν θα αλλάξει κάτι ουσιαστικά στη δίκη».

Ωστόσο, ο πατέρας του ειδικού φρουρού Γιάννης Λαζαρίδης έχει διαφορετική άποψη: Ο ίδιος είχε την πρόθεση να παραστεί ως πολιτικός ενάγων αλλά δεν έχει το δικαίωμα, καθώς χρειάζεται υπογραφή της συζύγου του γιου του.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της ακροαματικής διαδικασίας, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξέτασε τον πρώτο μάρτυρα κατηγορίας, κ. Ιωσήφ Καμπανάκη, αστυνομικό διευθυντή που υπηρετεί στο τμήμα Ανάλυσης Εγκληματικότητας της ΓΑΔΑ. Ο κ. Καμπανάκης είχε επιφορτιστεί με το έργο της ανάλυσης των τηλεφωνικών κλήσεων που είχαν γίνει πριν και μετά από ληστείες ΑΤΜ τραπεζών. Ο κ. Καμπανάκης, η κατάθεση του οποίου θα συνεχιστεί αύριο, υποστήριξε ότι υπάρχει χωροχρονική σύμπτωση της συγκεκριμένης ομάδας κατηγορουμένων με κλήσεις που έκανε ο ένας στον άλλο στην περιοχή όπου διαπράχθηκαν οι ληστείες. Δηλαδή τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων ξεκινούσαν και κατέληγαν στα Ζωνιανά.
. kraxtis-gr.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: