Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Πρεμιέρα για της Πανελλήνιες

ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2009

Κορυφώνεται η αγωνία για 3.000 υποψήφιους, οι οποίοι ρίχνονται σήμερα στην «μάχη» για τις πανελλήνιες εξετάσεις και τη διασφάλιση μιας θέσης στα ΤΕΙ της χώρας.

Περίπου 3.000 υποψήφιοι πτυχιούχοι του Β’ κύκλου των ημερήσιων ΤΕΕ, μπαίνουν στον «αγώνα» με πρώτο μάθημα εξέτασης τα Νέα Ελληνικά. Η ώρα εξέτασης έχει οριστεί για τις 5 το απόγευμα και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 το βράδυ.

Τρεις ημέρες μετά τη λήξη των εξετάσεων των ΤΕΕ, αρχίζει η εξέταση των αποφοίτων των ημερήσιων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων. Περίπου 74.000 υποψήφιοι θα εξεταστούν από τις 15 Μαϊου και μαζί με τους περίπου 16.000 υποψηφίους των περασμένων ετών θα διεκδικήσουν 70.000 θέσεις στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όλης της χώρας.

Η μαραθώνια διεξαγωγή των Πανελληνίων φέτος που θα ολοκληρωθούν στις 13 Ιουλίου, οφείλεται στο ότι έχουν προστεθεί δύο νέες κατηγορίες υποψηφίων. Η πρώτη αφορά τους αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων που διεκδικούν όμως θέση μόνο σε ΤΕΙ και η δεύτερη κατηγορία αφορά όσους διεκδικούν θέση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, μετά από εξετάσεις σε μαθήματα ειδικότητας.
. kraxtis-gr.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: