Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Απορρίφθηκε η πρόταση για δίωξη Παυλίδη Ψάχνουν τις διαρροές σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση

ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΙΟΥ 2009 -enet.gr

Με ψήφους 146 υπέρ και 144 κατά, 5 λευκά και 3 βουλευτές να δηλώνουν παρόντες έληξε στη 01:00 η ψηφοφορία στη Βουλή για την πρόταση άσκησης δίωξης στον Αριστοτέλη Παυλίδη. Όπως ενημέρωσε το Σώμα ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, η πρόταση απορρίφθηκε διότι δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία των 151 βουλευτών.

Η Ν.Δ. με δεδομένο ότι ο Αρ. Παυλίδης δεν ψηφίζει, διέθετε στη ψηφοφορία 150 βουλευτές. Από τη στιγμή που κατά της παραπομπής ψήφισαν 144 βουλευτές συνάγεται ότι υπήρξαν έξι "αντάρτες", οι οποίοι είτε προτίμησαν να ρίξουν λευκό είτε δήλωσαν απλά παρόντες. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες "απώλειες" χρεώνονται στην πλευρά της αντιπολίτευσης. Πάντως, για το μεσημέρι της Τρίτης, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Προκόπη Παυλόπουλο, στην οποία μεταξύ άλλων αναμένεται να γίνει αξιολόγηση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας.

Νωρίτερα, προηγήθηκε συζήτηση στη Βουλή, κατά την οποία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση. "Αφήστε κατά μέρος το κομματικό πείσμα, ήρθε η στιγμή που πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση, να υποκλιθούμε ενώπιον του ελληνικού λαού" συμπλήρωσε.

Την πεποίθησή του ότι «πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη ενάντια στον βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην υπουργό Αρ. Παυλίδη» εξέφρασε ο Αλέκος Αλαβάνος. Όπως είπε, «όλο το πρόβλημα ξεκινά από την απαράδεκτη διάταξη του άρθρου 86 του Συντάγματος που καθιστά τη Βουλή δικαστήριο» επιρρίπτοντας την ευθύνη σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Από την πλευρά του, ο Αρ. Παυλίδης τόνισε: "Δεν συμπλέω με τους Μανούσηδες σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν. Κατηγορείται εκείνος που τήρησε τη νομιμότητα. Ετήρησα το νόμο, την τάξη, με αυστηρότητα και με ρίσκο". Αναφερόμενος στην υπουργική του θητεία, επεσήμανε: "Δεν ισχυρίζομαι πως επί της θητείας μου δεν υπήρξαν παραλείψεις, αλλά ήμουν αυστηρότατος στη διαχείριση μέχρι υπερβολής". Στη συνέχεια, προέτρεψε τους συναδέλφους του να ψηφίσουν ότι νομίζουν ενώ πρόσθεσε: "Ούτε στον εχθρό μου να περάσει ό,τι πέρασα εγώ, ούτε στον Μανούση". Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι "η ελευθερία πάει χέρι χέρι με τη δικαιοσύνη".

Διαβάστε τα κυριότερα σημεία από τη συζήτηση στη Βουλή.

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: