Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Τρίτη 5 Μαΐου


Τρίτη 5 Μαΐου
Article Author: Πολιτεία

Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα
Την προετοιμασία για την αποκατάσταση του οδοστρώματος της Εθνικής Οδού από Κατερίνη προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, ξεκίνησε η αυτοκινητόδρομος Αιγαίο. Μετά τις έντονες αντιδράσεις, η εταιρία φαίνεται να κατάλαβε ότι για να εισπράξει (από τα διόδια) θα πρέπει να δείξει και έργο (και να φανεί συνεπής σε ΟΛΕΣ τις συμβατικές της υποχρεώσεις). Προς το παρόν και για όσο χρειαστεί, οι οδηγοί θα πρέπει να δείξουν προσοχή στα σημεία όπου εκτελούνται έργα, λαμβάνοντας σοβαρά τα προειδοποιητικά σήματα.

Σακιά με άμμο, έριξαν στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, οι οικολόγοι της Βέροιας, διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη κατάσταση του Αλιάκμονα και αποχώρησαν… ησύχως! Ο κ. Τσιότρας που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο γραφείο του, δεν φάνηκε να ανησυχεί ιδιαίτερα, αλλά για καλό και για κακό κράτησε μια απόσταση να μην τον πιάσει η λάσπη.

Δεν το καλοκατάλαβα το αίτημα του Γιώργου Παπανδρέου για διακομματική συμφωνία για την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Αν ένας αρχηγός επιθυμεί και είναι διατεθειμένος να κάνει «κάθαρση» στο κόμμα του, πρέπει να έχει τη συναίνεση και των υπολοίπων αρχηγών; Και στο κάτω-κάτω, τι σε ενδιαφέρει τι γίνεται στα άλλα κόμματα, αν στο δικό σου είναι όλα υπό έλεγχο;

Τώρα που το Επιμελητήριο αποφάσισε να στείλει, εκτός από το ΣΔΟΕ, και την Επιθεώρηση Εργασίας στα κινέζικα μαγαζιά, για να ελέγξει αν οι υπάλληλοι που απασχολούν λαμβάνουν τα νόμιμα (μισθό, ασφάλεια, δώρα κ.λ.π.), μήπως μπορεί να παρακαλέσει να κάνουν μια περατζάδα και απ’ τα μαγαζιά των μελών της; Λέμε μήπως, γιατί πολλοί εμποροϋπάλληλοι μας κάνουν παράπονα.

Εφευρέθηκε μπετόν που αυτό-επιδιορθώνεται! Είναι, λέει, ένα καινοτομικό υλικό σκυροδέματος, που μπορεί να «αυτο-θεραπευτεί», όταν εμφανίσει ρωγμές και ανακαλύφθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ. Το μπετόν αυτό διορθώνει τις ζημιές του χωρίς να χρειάζεται καμία ανθρώπινη παρέμβαση, παρά μόνο νερό και διοξείδιο του άνθρακα που υπάρχει στο περιβάλλον. Αυτή κι αν είναι ευχάριστη είδηση. Να γλυτώσουμε επιτέλους απ’ τις λακκούβες.

Περιχαρής ο δήμαρχος Κορινού μας ανακοινώνει ότι ξεκίνησε στο δήμο του το πρόγραμμα ανακύκλωσης. Το οποίο, ήταν, λέει προεκλογική (πριν δυόμισι χρόνια δηλαδή) δέσμευση του συνδυασμού του και γι’ αυτό δηλώνει σήμερα ιδιαίτερα χαρούμενος που κατάφερε να την υλοποιήσει. Έτσι έχουμε μάθει εμείς εδώ. Πανηγυρίζουμε όταν κάτι γίνεται με καθυστέρηση (η ώρα της ανακύκλωσης έχει παρέλθει, ως γνωστόν, προ δεκαετιών) κι όχι στην ώρα του. Επειδή σπανίως συμβαίνει να γίνει κάτι στην ώρα του. Κι όσο περισσότερα χρόνια καθυστερεί κάτι να γίνει, τόσο πιο πολύ χαιρόμαστε όταν πια γίνεται. Ένα σας λέω μόνο: Φανταστείτε πόσο τρικούβερτο θα είναι το γλέντι για το νέο νοσοκομείο. Όταν τελειώσει. Άλλο παράδειγμα: «Μέρα χαράς, μέρα γιορτής», χαρακτήρισε τη χθεσινή ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Θανάσης Λιακόπουλος, γιατί ξεκίνησαν τα έργα αποπεράτωσης του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου της Κατερίνης, που για χρόνια ολόκληρα παρέμενε γιαπί. Άμα είχε τελειώσει στην ώρα του, θα είχε κανένα λόγο να χαίρεται; Όχι βέβαια.

Θα ξεδιψάσουμε Φέτος το καλοκαίρι δεν πρόκειται να διψάσουμε, γιατί ο δίδυμος αγωγός (που θα φέρει νερό στην πόλη με πίεση από τις νέες δεξαμενές του Σβορώνου) έφτασε πλέον στα 10 μέτρα απ’ τους κεντρικούς αγωγούς της Κατερίνης. Απλά, να είμαστε υπομονετικοί, είπε χθες σε συνέντευξη τύπου, ο δήμαρχος Κατερίνης, τις μέρες σύνδεσης του δίδυμου αγωγού, γιατί θα υπάρχουν αναγκαίες διακοπές νερού.

Ουρά κάνουν τα έργα για να δημοπρατηθούν Πληθώρα έργων (26 τον αριθμό συγκεκριμένα) έτοιμων προς δημοπράτηση έχει ο δήμος Κατερίνης (μας είπε ο δήμαρχος), αλλά η νομοθεσία απαγορεύει να δημοπρατούνται περισσότερα από τρία τη βδομάδα. Και υπάρχει και συγκεκριμένη μέρα. Η Τρίτη. Τετάρτες, Πέμπτες και τις λοιπές μέρες της βδομάδας, πλην Τρίτης, δεν γίνονται δημοπρατήσεις. Για αυτό «κάνουν ουρά», μας είπε, τα προς δημοπράτηση έργα. Και η δημοτική αρχή φοβάται μην τύχει και καμιά Τρίτη αργία και μας πάει πίσω. Τι να κάνουμε. Κι αυτά τα έργα τώρα βρέθηκαν να ετοιμαστούν όλα μαζί. Γιατί, δεν πιστεύω δυόμισι χρόνια τώρα να κάνουν ουρά.
.kraxtis-gr.blogspot.com .

Δεν υπάρχουν σχόλια: