Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Real estate ΛΑΟΣ-Καρατζαφέρη Η εκλογική επιτυχία φέρνει άνοδο τιμών ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 09 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Πέρα από τις έντονες διεργασίες που προκαλεί σε πολιτικό επίπεδο, η επιτυχία του ΛΑΟΣ στις ευρωεκλογές θα επηρεάσοει τελικά και την... αγορά ακινήτων: Σε μια περίοδο καθίζησης της κτηματαγοράς κι ενώ οι τιμές κατοικιών στην Αθήνα εκτιμάται ότι θα πέσουν 10-15% το επόμενο 12μηνο, στο υποβαθμισμένο κέντρο που θα "εκκαθαριστεί" από (λαθρο)μετανάστες, έρχεται ανάκαμψη.
Ισως ο Γ. Καρατζαφέρης να μην έχει αγοράσει ακίνητα στο υποβαθμισμένο κέντρο της Αθήνας, αν και δείχνει μεγάλη έφεση σε τέτοιες επενδύσεις, έχοντας ήδη στην κατοχή του 37(!) διαμερίσματα. Οποιοι αγόρασαν πάντως, "τρίβουν τα χέρια" τους.
Η κυβέρνηση απορρίπτει μέχρι στιγμής το "πολιτικό φλερτ" του αρχηγο'ύ του ΛΑΟΣ, σιωπηρά όμως υιοθετεί τις απόψεις του για τους μετανάστες και τη λαθρομετανάστευση, που αποτέλεσαν και το βασικό μοτίβο της εκλογικής του καμπάνιας.
Ενα 24ωρο μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τη δημιουργία "κέντρων υποδοχής"-στρατοπέδων μεταναστών, άρχισαν εκτεταμένες επιχειρήσεις-σκούπα, με αθρόες συλλήψεις και κυνήγι στο κέντρο της Αθήνας. Τουλάχιστον 7.000 παράνομοι μετανάστες υπολογίζεται ότι θα σταλούν το επόμενο 15ήμερα σ'αυτά τα ατρατόπεδα-κέντρα υποδοχής.
Οι αστυνομικές επιχειρ'ησεις θα συνεχισθούν με μαγαλύτερη ένταση, συχνότητα και συντονισμό, ώσπου το υποβαθμισμένο κέντρο να "καθαρίσει".
Πού θα οδηγήσουν τα μέτρα που "επέβαλαν" ο κ. Καρατζαφέρης και το ΛΑΟΣ με την εκλογική επιτυχία τους, είναι προφανές:
Δεν προκειται βέβαια να υπάρξουν "περισσότερες δουλειές για τους Ελληνες" - αγαπημένη φράση των στελεχών του ΛΑΟΣ - ούτε θ'ανεβούν τα μεροκάματα.
Θ'ανεβούν όμως οι τιμές των ακινήτων στην Ομόνοια, στην Πλατεία Βάθης, στον Αγιο Παντελεήμονα - σ'ολες τις περιοχές όπου κυριαρχούν τώρα οι λαθρομετανάστες. Οι τιμές εκεί έχουν υποχωρήσει πολύ, ενώ η ζήτηση είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Κάποιοι φρόντιζαν να αγοράζουν διακριτικά τους τελευταίους μήνες, εκτιμώντας ότι αργά ή γρήγορα (μάλλον γρήγορα) η κατάσταση θ'αλλάξει. Θα είναι οι πλέον κερδισμένοι...
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν απεργεις και συ να μην ακουμε μαλακιες.