Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Μπλόκο στα διόδια των Μαλγάρων


MPLOKO_STA_DIODIA
Σε αποκλεισμό των διοδίων των Μαλγάρων θα προχωρήσουν σήμερα το πρωί, από τις 9.00, οι εργαζόμενοι με Stage στους ΟΤΑ, το δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα στη Β. Ελλάδα. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι με Stage στο νομό Πιερίας.

Την ώρα που η κυβέρνηση φαίνεται να αποφασισμένη να προχωρήσει στην κατάργηση των προγραμμάτων Stage στο Δημόσιο και στη μη ανανέωση των συμβάσεων, οι συμβασιούχοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους.
Έτσι, χθες, στη Αθήνα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή, ενώ στη Θεσσαλονίκη απέκλεισαν το πρωί την οδό Βασ. Όλγας στο ύψος της Νομαρχίας.
Για σήμερα έχουν προγραμματίσει απεργία, αλλά και αποκλεισμό των διοδίων των Μαλγάρων, από τις 9.00 το πρωί και για..... δυο-τρεις ώρες.
Στο μπλόκο των διοδίων θα βρίσκονται και οι συμβασιούχοι των stage που απασχολούνται στους δήμους, στη Νομαρχία και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες της Πιερίας, ο αριθμός των οποίων υπερβαίνει τους 200.
Την περασμένη βδομάδα οι συμβασιούχοι των stage στο νομό είχαν πραγματοποιήσει πορεία στη Νομαρχία και είχαν επιδώσει ψήφισμα στον Νομάρχη, στο οποίο ζητούσαν, μεταξύ άλλων, να μπει τέλος στην «ομηρία» τους και στην πολιτική εκμετάλλευση της αγωνίας τους για σταθερή και μόνιμη εργασία, την κατάργηση όλων των ευέλικτων μορφών απασχόλησης και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, την άμεση μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την καταβολή όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους, καθώς και την καταβολή όλων των δεδουλευμένων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: