Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΚΑΤΑ ΑΚΡΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ-ΣΚΟΥΠΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Με «νόμο και τάξη» ενάντια στον ΛΑΟΣ

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Ολα τα όπλα ρίχνει η κυβέρνηση στον σκληρό πόλεμο που άνοιξε με τον ΛΑΟΣ μετά τις σημαντικές διαρροές που είχε στις ευρωεκλογές. Μπροστά στον φόβο της ήττας και στις εθνικές εκλογές, βάζει στο στόχαστρο τον Γ. Καρατζαφέρη και υιοθετεί τη στρατηγική τού «νόμος και τάξη», με στόχο τον επαναπατρισμό των ψηφοφόρων της.

Ντόρα και Σουφλιάς δείχνουν κόκκινη κάρτα στον Καρατζαφέρη, ενώ ο Α. Σπηλιωτόπουλος προτείνεται από στελέχη για διάδοχος του Θ. Ρουσόπουλου στο υπουργείο Επικρατείας Ντόρα και Σουφλιάς δείχνουν κόκκινη κάρτα στον Καρατζαφέρη, ενώ ο Α. Σπηλιωτόπουλος προτείνεται από στελέχη για διάδοχος του Θ. Ρουσόπουλου στο υπουργείο Επικρατείας Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Β. Αντώναρος, απαντώντας στην πρόσκληση-πρόκληση στους βουλευτές της Ν.Δ. να περάσουν στους κόλπους του ΛΑΟΣ.

Αγεφύρωτο χάσμα

«Η αντιδημοκρατική και πρωτοφανής για την πολιτική ζωή του τόπου προτροπή του κ. Καρατζαφέρη σε βουλευτές της Ν.Δ. ουσιαστικά να ανατρέψουν την εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, απεικονίζει ανάγλυφα το απαράδεκτο πολιτικό ήθος του αρχηγού του ΛΑΟΣ», δήλωσε. «Ενα ήθος που απλά επιβεβαιώνει το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ Ν.Δ. και ΛΑΟΣ». Το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ -ούτε καν ο εκπρόσωπός του!- απάντησε στον Β. Αντώναρο ότι υπάρχει «σύγχυση εν κρανίω» στο μυαλό της Ν.Δ.

«Εμείς είπαμε και δεσμευόμαστε ότι δεν θα πάρουμε κανέναν βουλευτή, όσο διαρκεί η κοινοβουλευτική θητεία. Οταν προκηρυχθούν εκλογές και προκειμένου να μη χαθούν από τις αστοχίες της κυβέρνησης Καραμανλή, ισχυρά κομματικά στελέχη και μείνουν εκτός Κοινοβουλίου, αυτά μπορούν να έχουν θέση στον συνδυασμό μας. Εμείς επαναλαμβάνουμε, Μητσοτάκης του '65 δεν γινόμαστε», απάντησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Για ένα σχέδιο-σκούπα των αλλοδαπών στην Αθήνα, αλλά και τα νησιά και την προώθησή τους σε εγκαταλειμμένα στρατόπεδα, επρόκειτο να ενημερώσει τον πρωθυπουργό ο αν. υπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρ. Μαρκογιαννάκης, στις 12.30 και στη 1.30 συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή για να το εγκρίνει.

Ημικρανία

«Ημικρανία» στο Μαξίμου προκαλεί το φλερτ βουλευτών της Ν.Δ. με τον ΛΑΟΣ, παρά το αυστηρό μήνυμα Καραμανλή στο υπουργικό συμβούλιο προχθές ότι «δεν είναι νοητές κομματικές συνεργασίες». Από την άλλη, βέβαια, είναι πολλά και τα στελέχη που εκτιμούν ότι η εγκατάλειψη της στρατηγικής του «μεσαίου χώρου» θα στοιχίσει στη Ν.Δ.

Οι στρατοί στη Ν.Δ., μουδιασμένοι από τη μεγάλη ήττα των ευρωεκλογών, συγκροτούνται κοντά ή απέναντι στον Γ. Καρατζαφέρη με κίνητρα που ποικίλλουν:

*Σουφλιάς, Παυλόπουλος, Ντόρα, Ζαγορίτης δείχνουν «κόκκινη κάρτα» στον Καρατζαφέρη. «Τα άκρα είναι άκρα, εμείς είμαστε μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Κεντροδεξιάς κι έχουμε προ πολλού κάνει σε όλους τους Ελληνες γνωστό το μήνυμά μας», έχει δηλώσει η υπουργός Εξωτερικών. «Οχι συνεργασία με το ΛΑΟΣ, το ΛΑΟΣ είναι ένα άλλο κόμμα, έχει μια άλλη ιδεολογική τοποθέτηση», δήλωσε και η Μαριέττα Γιαννάκου.

Ψωμιάδης

*Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης, που έχει και την επίσημη εκλογική στήριξη του ΛΑΟΣ, έχει προτείνει τη συγκρότηση της «Ενωμένης Λαϊκής Κεντροδεξιάς Παράταξης». Εχει δηλώσει μάλιστα ότι «παραπήραν επικίνδυνα ανοιχτά τη στροφή στον μεσαίο χώρο».

*Ο Γ. Μανώλης δηλώνει χαρακτηριστικά: «Χαίρομαι που κάποιοι κατάλαβαν ότι το 7% δεν είναι άκρα» (Κανάλι 1). «Το κατάλαβαν. Το κατάλαβαν αργά, γιατί όσο έλεγαν "δεν συνεργαζόμαστε με τα άκρα και ο ΛΑΟΣ είναι άκρο", είδατε τι πάθαμε», πρόσθεσε.

*Της λαϊκής Δεξιάς και η Κατερίνα Παπακώστα, επίσης δεν θέλει να βλέπει ψηφοφόρους της να φεύγουν προς τον Γ. Καρατζαφέρη. Εχει μιλήσει για την «ανάγκη μιας "ενιαίας Κεντροδεξιάς"».

*Πέτρος Δούκας και Θανάσης Γιαννόπουλος επίσης δεν αποκλείουν την προσέγγιση των δύο ενοίκων της πολυκατοικίας. «Δεν θα χρησιμοποιούσα όρους τέτοιους (περί ακροτήτων), αν είμαστε στην ίδια "πολυκατοικία"», είπε ο Δούκας.

*«Αφήσαμε χώρο στο γήπεδο, να παίξει μπάλα ο κ. Καρατζαφέρης», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πρέπει να ξανακερδίσουμε αυτόν τον πολιτικό χώρο». «Αυτό που δεν έχουν καταλάβει κάποιοι συνάδελφοί μου είναι ότι το ΛΑΟΣ είναι ένα αντίπαλο κόμμα, είναι ένα κόμμα το οποίο είναι ανταγωνιστικό, είναι ένα κόμμα το οποίο παίρνει πολλές ψήφους από τον χώρο τον δικό μας», χτύπησε το καμπανάκι και ο Θ. Καράογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: