Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

«Μαστίγιο» για τους μετανάστες, «καρότο» για τους μουσουλμάνους

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ ΕΔΩ!!

Με υποσχέσεις για τέμενος και νεκροταφείο συνδυάστηκαν τα μέτρα για τη λαθρομετανάστευση

Η κυβέρνηση προωθεί και τη μεταστέγαση του ΟΚΑΝΑ σε νοσοκομεία

Την κράτηση των μη νόμιμων μεταναστών σε κέντρα υποδοχής για διάστημα έως 12 μηνών, την αυστηροποίηση των ποινών για τους δουλεμπόρους και την απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας, προβλέπει μεταξύ άλλων, η κυβερνητική δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και την ασφάλεια. Παράλληλα, διατυπώθηκαν δεσμεύσεις ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία τεμένους και ισλαμικού νεκροταφείου, στην Αθήνα.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης της κυβερνητικής Επιτροπής, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Μαρκογιαννάκης ανακοίνωσε τη δημιουργία κέντρων υποδοχής, στα οποία θα κρατούνται όσοι μη νόμιμοι μετανάστες συλλαμβάνονται, καθώς και την αύξηση του διαστήματος παραμονής σε αυτά, από τους τρεις, στους δώδεκα μήνες. Επίσης ανέφερε ότι το δουλεμπόριο μετατρέπεται από πλημμέλημα σε κακούργημα.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, ανακοίνωσε από τη μεριά του, ότι δρομολογείται η μεταφορά του ΟΚΑΝΑ, από το κέντρο της Αθήνας, σε χώρους που θα υποδείξει το υπουργείο Υγείας. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι η εκπόνηση των μελετών για τη δημιουργία τεμένους στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας και ισλαμικού νεκροταφείου στο Σχιστό, θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι.

Ο υπουργός Εσωτερικών αποσύνδεσε το θέμα της λαθρομετανάστευσης και της αντιμετώπισης αυτής από τις ευρωεκλογές και την αντιπαράθεση της Νέας Δημοκρατίας με το ΛΑΟΣ. Είπε ότι το ζήτημα ετέθη επί τάπητος, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. Υπενθύμισε τους παρευρισκόμενους ότι είχε απασχολήσει τις Βρυξέλλες και την περίοδο προ των εκλογών και συγκεκριμένα τη Σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών της Ένωσης, την περασμένη Πέμπτη.

Όσον αφορά στη συνδρομή της Ε.Ε. στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από την εισροή μεταναστών, τόνισε ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και ευρωπαϊκά. Σημείωσε την ανάγκη χάραξης κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής και άσκησης πίεσης στις τρίτες χώρες, για να υπογράψουν και να τηρήσουν συμφωνίες επαναπροώθησης των λαθρομεταναστών. Για την Τουρκία, σημείωσε ότι οφείλει να τηρεί το κοινοτικό κεκτημένο και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτό.

Όσον αφορά στην εθνική δράση, θα ιδρυθεί Συντονιστική Επιτροπή των συναρμοδίων υπουργείων, ώστε να προωθηθεί άμεσα η εφαρμογή όσων αποφάσισε η κυβέρνηση.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: