Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Παράδειγμα προς μίμηση

PARADEIGMA_1
 
Κι όποιος δεν το πιστεύει, ας το επισκεφθεί να το δει από κοντά, λέει ο Ζ. Σατραζέμης
Έμμεση απάντηση στις επιθέσεις που δέχεται η περί του κυνοκομείου πολιτική του δήμου Κατερίνης από το Ζωοφιλικό Σωματείο «ΑΡΓΟΣ», δίνει χθεσινή λεπτομερής ανακοίνωση του γραφείου τύπου του δήμου για τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες του νέου διαχειριστή του, της «Ολυμπιακής Αναπτυξιακής».
Οι πρωτοβουλίες αυτές που, όπως τονίζεται, «συνέβαλαν αποφασιστικά στην καλύτερη δυνατή φροντίδα των αδέσποτων ζώων», είναι: η ενίσχυση του κυνοκομείου με ειδικευμένο προσωπικό και κατάλληλο εξοπλισμό, η βελτίωση των εγκαταστάσεων μέσω όλων των αναγκαίων παρεμβάσεων για την καλύτερη φιλοξενία των αδέσποτων ζώων (αλλαγές στα κλουβιά κ.λ.π.), ο εμβολιασμός των ζώων και η απαλλαγή τους από κάθε είδους παράσιτα, η σίτισή τους αποκλειστικά με ξηρή τροφή-κροκέτα καλής ποιότητας, η ουσιαστική συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης, καθώς και με κτηνιάτρους οι οποίοι, σε καθημερινή βάση, είναι υπεύθυνοι για την περίθαλψη και παροχή κτηνιατρικής βοήθειας στα σκυλιά εντός του κυνοκομείου και η έγκαιρη παρέμβαση σε κάθε έκτακτο περιστατικό, όπως δηλητηρίαση ή τραυματισμός αδέσποτου σε ......τροχαίο ατύχημα.
«Προσκαλώ όλους, είτε είναι απλοί φιλόζωοι, είτε φορείς, να μας επισκεφθούν και να δουν την όλη αυτή προσπάθεια, που σε μεγάλο βαθμό έχει αποδώσει καρπούς, θέλοντας έτσι να στείλουμε από εδώ, από την Κατερίνη, σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα ότι κυνοκομεία σαν το συγκεκριμένο πρέπει να αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση», λέει ο αναπληρωτής δημάρχου Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης και υπεύθυνος (ως πρόεδρος της Ολυμπιακής Αναπτυξιακής) για τη λειτουργία του Δημοτικού Κυνοκομείου.
Οι αιτιάσεις του «ΑΡΓΟΥΣ» …
PARADEIGMA_2Αυτοί που δεν φαίνεται να πείθονται ούτε και με επιτόπια επίσκεψη (την οποία άλλωστε έκαναν και πρόσφατα), είναι τα μέλη του Ζωοφιλικού Σωματείου «ΑΡΓΟΣ», που είχε τη διαχείριση του δημοτικού κυνοκομείου στην Ανδρομάχη επί οκτώ χρόνια, έως ότου, πριν από ενάμιση χρόνο, η διοίκηση του δήμου αποφασίσει την απομάκρυνσή του, προκρίνοντας τη συνεργασία του με το νεοσύστατο Ζωοφιλικό Σωματείο «Ελπίδα και Στοργή».
Από τότε, ο «ΑΡΓΟΣ» επιτίθεται σε κάθε ευκαιρία και με κάθε αφορμή στους νέους διαχειριστές του δημοτικού κυνοκομείου, κατηγορώντας τους ότι έχει μειωθεί δραματικά ο αριθμός των αδέσποτων που φιλοξενούν κι ότι το ωράριο λειτουργίας του κυνοκομείου είναι ωράριο δημόσιας υπηρεσίας, πράγμα που αποβαίνει σε βάρος των ζώων.
… και η Εισαγγελική έρευνα
Ο αναπληρωτής δημάρχου όμως, δείχνει να έχει «ράμματα για τη γούνα» του Σωματείου. Όπως μας ανέφερε χθες, η υπόθεση «ΑΡΓΟΣ» βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα, καθώς το Σωματείο δεν απέδωσε κανένα λογαριασμό για το τι έκανε τα δημόσια χρήματα που διαχειρίζονταν επί χρόνια και τα οποία ανέρχονταν σε περισσότερα από μισό δισ  ευρώ.
Όσο για τη μείωση του αριθμού των αδέσποτων που φιλοξενούνται σήμερα στις εγκαταστάσεις του κυνοκομείου (περίπου 110 σκυλιά), δεν είναι παρά απόρροια, λέει, της πολιτικής των υιοθεσιών που ακολουθείται, χάρη στην οποία, και με τη συνεργασία του Σωματείου «Ελπίδα και Στοργή», 60 και πλέον αδέσποτα σκυλιά υιοθετήθηκαν από φιλόζωους της Πιερίας, της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Για τις ώρες δε, λειτουργίας του κυνοκομείου, «μπορεί οι υπάλληλοι να εφαρμόζουν το δημοσιοϋπαλληλικό ωράριο, επί 24ώρου όμως βάσεως είναι σε επιφυλακή αρκετοί άνθρωποι», λέει ο κ. Σατραζέμης, μεταξύ αυτών τρεις κτηνίατροι, η πρόεδρος του Σωματείου «Ελπίδα και Στοργή» και ο ίδιος, τον οποίο, παρεμπιπτόντως έχουν ήδη «ενοχλήσει» και στις 3.00 τα χαράματα για επείγον περιστατικό.
Παραδίδεται σύντομα το νέο κυνοκομείο
PARADEIGMA_3Τις προσδοκίες των ζωόφιλων για ακόμα καλύτερες συνθήκες διαβίωσης αναμένεται να ικανοποιήσει το νέο δημοτικό κυνοκομείο, για το οποίο δαπανήθηκαν περισσότερα από 400.000 ευρώ, κονδύλι που ενέκρινε το 2007 το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Το νέο κυνοκομείο κατασκευάστηκε δίπλα στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Σταθμού της πόλης και διαθέτει χώρους στέγασης των ζώων εμβαδού 1.217 τετραγωνικών μέτρων, εκ των οποίων τα 876 τετραγωνικά είναι κλειστοί, στεγασμένοι χώροι.
Πότε θα παραδοθεί; Σύμφωνα με τον κ. Σατραζέμη, «έπρεπε να είχε παραδοθεί χθες», καθώς έχει ήδη αποπερατωθεί, υπάρχουν, όμως, κάποιες διαδικαστικές εκκρεμότητες, οι οποίες πολύ σύντομα θα λυθούν και θα σημάνουν την έναρξη λειτουργίας των νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων περίθαλψης και φιλοξενίας αδέσποτων ζώων.

Στη διάθεση των ενδιαφερομένων για τυχόν περιστατικά που θα προκύψουν με αδέσποτα σκυλιά, ο δήμος Κατερίνης δίνει τα ακόλουθα τηλέφωνα επικοινωνίας:
- 2351076666 ( Δημοτικό Κυνοκομείο )
- 6944900466( Ασημίνα Λιμπανοβνού, κτηνίατρος)
- 69728615116(Μάρκος Δεφερέρας, κτηνίατρος)
- 6972501940 (Λεωνίδας Τζέγκας, κτηνίατρος)
- 6944370642 (Μαρία Χάρλαν, Πρόεδρος Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΡΓΗ»
- 6973554552 (Ζήνων Σατραζέμης, Αναπληρωτής Δημάρχου Κατερίνης και υπεύθυνος για τη λειτουργία του κυνοκομείου).(
Πολιτεία/Β.Χ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: