Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

"Πράσινο ταμείο" με ενίσχυση από τα έσοδα των ημιυπαιθρίων

birbiliΠράσινο ταμείο, το οποίο, ενδέχεται να ενισχυθεί με έσοδα, που θα προκύψουν από τη ρύθμιση για τους ημιυπαιθρίους, θα συστήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να χρηματοδοτεί, αναπλάσεις, περιβαλλοντικές δράσεις, και αύξηση του πρασίνου. Στη Βορειο-ανατολική Αττική, κηρύχθηκαν αναδασωτέες καμένες περιοχές, και ξεπαγώνει η έκδοση οικοδομικών αδειών, στις εντός σχεδίου πόλεως, περιοχές.
Αναπλάσεις σε υποβαθμισμένες περιοχές , αλλά και αύξηση του πράσινου σε πυκνοδομημένες γειτονιές όπως η Κυψέλη, το Παγκράτι και τα Πατήσια θα χρηματοδοτεί το πράσινο ταμείο στο οποίο θα καταλήγουν και τα πρόστιμα από τις πολεοδομικές παραβάσεις. Με την ενίσχυση των εσόδων αυτού του ταμείου εξετάζεται να συνδεθεί και η ρύθμιση για τους ημιυπαιθρίους η οποία αναμένεται στις αρχές της άνοιξης.
Αποκατάσταση του πράσινου που ....χάθηκε επιδιώκεται και στις καμένες περιοχές της βορειανατολικής Αττικής . Κηρύχθηκαν ήδη αναδασωτέες. Ξεπαγώνει πάντως η έκδοση νέων οικοδομικών αδειών στις εκτάσεις αυτών των περιοχών που βρίσκονται εντός σχεδίου.
Στις εκτός σχεδίου εκτάσεις μπορούν να αξιοποιηθούν άδειες που υπάρχουν αφού ελεγχθεί η θέση του κτίσματος. Νέες άδειες θα εκδίδονται αφού εκπονηθούν και επικυρωθούν δασικοί χάρτες, στο τέλος του 2010.Επισκευές σε νόμιμα κτήρια επιτρέπονται.
Με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Τρίτη από τη Βουλή ισχύουν νέα δεδομένα και για τον χαρακτηρισμό μιας έκτασης ως δασικής .
Με τη ρύθμιση αυτή περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό οι αποχαρακτηρισμοί.Πηγή: NET

Δεν υπάρχουν σχόλια: