Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Ξεκίνησε περιπολίες ο "αστυνομικός της γειτονιάς"

Oikonomou-ELASΕπίσημη πρώτη σήμερα για τον θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς, η παρουσίαση του οποίου έγινε σήμερα στο Περιστέρι από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Λευτέρη Οικονόμου. Στόχος του νέου θεσμού, είναι η άμεση αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και η επαναφορά του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.
Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ επισκέφτηκε το πρωί το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου, όπου συναντήθηκε με «Αστυνομικούς της Γειτονιάς».

Ο κ. Αρχηγός,.... συνομίλησε με «Αστυνομικούς της Γειτονιάς» οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήσεις του, που αφορούσαν θέματα, όπως: η εκπαίδευσή τους, ο εξοπλισμός τους, η διαδικασία εφαρμογής του μέτρου και η ανταπόκριση των πολιτών στο νέο αυτό θεσμό.
Ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στην εφαρμογή του θεσμού και τους στόχους της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είπε:
«Ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονίας είναι ένας νέος θεσμός, που έρχεται να απαντήσει στην ανάγκη των πολιτών για ασφάλεια. Γι’ αυτό και η ανταπόκριση είναι θετική. Σκοπός μας είναι ο θεσμός αυτός να αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα. Επιδιώκουμε να είμαστε κοντά στον πολίτη και να ανταποκρινόμαστε θετικά στα προβλήματα της καθημερινότητάς του.»
Τα πρώτα μηνύματα από τους πολίτες είναι πάρα πολύ θετικά. Περιμένουν την ανταπόκριση της Αστυνομίας, όπως τόνισα, στα προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Μελετούμε καθημερινά το θεσμό αυτό, κάνουμε την αξιολόγησή του γιατί πραγματικά επενδύουμε πάρα πολλά στη σχέση μας με τους πολίτες.»(ΠΗΓΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: