Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Επόμενος στόχος της Ιπποκράτους η αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές Γ. Παπακωνσταντίνου: «Εφησυχασμός η αποχή του ΠΑΣΟΚ, διαμαρτυρία της Ν.Δ.»

ΤΡΙΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 - πηγη εδώ!!

Για καθαρή και πειστική νίκη του ΠΑΣΟΚ μίλησε ο Γιώργος Παπακωσταντίνου τονίζοντας ότι καταγράφηκε συντριπτική καταδίκη των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας. Σχολιάζοντας το υψηλό ποσοστό αποχής τόνισε ότι για τη Ν.Δ. ήταν κίνηση διαμαρτυρίας, ενώ για το ΠΑΣΟΚ κίνηση εφησυχασμού των ψηφοφόρων του κόμματος, που θεωρούσαν δεδομένη τη νίκη και δεν πήγαν να ψηφίσουν.

"Ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι δεν έλαβε το μήνυμα", είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει "με υπευθυνότητα,αποφασιστικότητα και σοβαρότητα τη δουλειά του με στόχο την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές", για τις οποίες εκτίμησε ότι δεν θα αργήσουν.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας Ν.Δ.-ΛΑΟΣ, σημείωσε ότι "αφορούν τους ενοίκους της ίδιας πολυκατοικίας" , ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αδυναμία των exit polls να προβλέψουν με ακρίβεια το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αλλά και στη "σπουδή του υπουργείου Εσωτερικών να κρατά χαμηλή τη διαφορά ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. μέχρι τις δηλώσεις του πρωθυπουργού".

Χρ. Παπουτσής: Αποδικιμάστηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός

Αιχμές για τη ροή των αποτελεσμάτων εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, χαρακτηρίζοντας "περίεργο" το γεγονός ότι το ΥΠΕΣ έδινε τη διαφορά στο 2%, την ίδια στιγμή που ο επικεφαλής της SingularLogic έλεγε στους δημοσιογράφους ότι η διαφορά θα φτάσει στο 4,4%. Απέδωσε αυτή την αναντιστοιχία σε σχεδιασμό, ώστε ο πρωθυπουργός να διευκολυνθεί να κάνει τη δήλωσή του με χαμηλότερη διαφορά.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της κάλπης, ο Χρ. Παπουτσής μίλησε και αυτός για καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για αποδοκιμασία του ίδιου του πρωθυπουργού. "Ο κ. Καραμανλής την τελευταία εβδομάδα έκανε ο ίδιος ένα προεκλογικό αγώνα με πολύ έντονο προσωπικό στοιχείο και δική του ανάμιξη, παίρνοντας ουσιαστικά όλο τον αγώνα στην πλάτη του, και είδαμε ότι τα αποτελέσματα πήγαν ακόμη χειρότερα", διευκρίνισε.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: