Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Σεξουαλική εκμετάλλευση 12χρονης από την ηλικία των 8


Σεξουαλική εκμετάλλευση 12χρονης από την ηλικία των  8

Πολίτες αντιλήφθηκαν 49χρονο να κάθεται μαζί με 12χρονο κοριτσάκι σε παγκάκι εκδρομικού χώρου, να το φιλά και να το χαϊδεύει όχι πατρικά

Το Κακουργιοδικείο χαρακτήρισε τις πράξεις του κατηγορούμενου απεχθείς και τέτοιες που προκαλούν το αίσθημα της αποστροφής και αηδίας στην κοινωνία μας

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας καταδίκασε χθες 49χρονο σε ποινή φυλάκισης 8 χρόνων, σε έξι κατηγορίες για το αδίκημα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης κοριτσιού, από την ηλικία των 8 χρόνων μέχρι και τα 12 του χρόνια. Με βάση τα γεγονότα της υπόθεσης, ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι ο πατριός του κοριτσιού, άρχισε να το παρενοχλεί σεξουαλικά από το 2004 μέχρι και το έτος 2008.

Όπως πληροφορούμαστε η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Αύγουστο του 2008, μετά από καταγγελία πολιτών που αντιλήφθηκαν τον 49χρονο να κάθεται μαζί με το κοριτσάκι σε παγκάκι εκδρομικού χώρου, να το φιλά και να το χαϊδεύει όχι πατρικά. Η μικρή είναι κόρη της αλλοδαπής συζύγου του 49χρονου από άλλο γάμο της. Μαζί έχουν αποκτήσει άλλα δύο παιδιά, τα οποία ήταν παρών στον εκδρομικό χώρο αλλά απασχολημένα στα παιχνίδια, όταν ο πατέρας τους έκανε τα αίσχη του.

Οι πολίτες κατέγραψαν τους αριθμούς του αυτοκινήτου του κατηγορουμένου και τους έδωσαν στην Αστυνομία. Με τη βοήθεια του Γραφείου Ευημερίας εντοπίστηκε και προσεγγίστηκε η 12χρονη, η οποία αποκάλυψε ότι και σε πολλές άλλες περιπτώσεις ο πατριός της από την ηλικία των 8 χρόνων την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά. Ανακρινόμενος ο κατηγορούμενος είχε παραδεχθεί τη διάπραξη των αδικημάτων. Παραδοχή έκανε και στο Κακουργιοδικείο, κάτι που λήφθηκε υπόψη στην επιμέτρηση της ποινής, αφού η παραπονούμενη δεν χρειάστηκε να βιώσει εκ νέου την τραυματική της εμπειρία καταθέτοντας στο δικαστήριο. Η 12χρονη είχε δώσει οπτικογραφημένη κατάθεση στην Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών ενόψει της φύσης της υπόθεσης, με σκοπό την προστασία της μικρής.
Τονίστηκε ότι η διάπραξη των αδικημάτων έχει δυστυχώς αφήσει στην παραπονούμενη ανεξίτηλα τραύματα στον ψυχισμό της, με αποτέλεσμα αυτή σήμερα να παρουσιάζει σοβαρές ψυχολογικές δυσκολίες και να κρίνεται σκόπιμη η ψυχολογική της παρακολούθηση.

Το Κακουργιοδικείο χαρακτήρισε τις πράξεις του κατηγορούμενου απεχθείς και τέτοιες που προκαλούν το αίσθημα της αποστροφής και αηδίας στην κοινωνία μας.
Επισημάνθηκε επίσης ότι τα αδικήματα για τα οποία ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος είναι πολύ σοβαρά και καθίστανται ιδιάζουσας σοβαρότητας όταν αυτά διαπράττονται σε βάρος παιδιών από άτομα του περιβάλλοντος της οικογένειας με ελατήριο την ικανοποίηση των σεξουαλικών ορέξεων τέτοιων ατόμων.

Αναφέρθηκε ακόμη ότι έχοντας υπόψη τα κοινωνικά ήθη του τόπου, τη σημασία της οικογενειακής ηθικής στην Κύπρο και γενικά το χαρακτήρα και τις υψηλές, ευτυχώς, ακόμα ηθικές αξίες της κυπριακής κοινωνίας, τα δικαστήριά μας θεώρησαν σε σειρά νομολογίας ότι τέτοιες παράνομες πράξεις του είδους που έπραξε ο κατηγορούμενος πλήττουν ακριβώς τα πιο πάνω και σείουν τα θεμέλια της οικογένειας και της ηθικής τάξης του τόπου.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: