Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009 (ΤΟΠΙΚΗ)




83% λέει, του πληθυσμού εκτιμούν ότι ο Γιώργος και η κυβέρνησή του ξεκίνησαν καλά.
***
Απλά πράγματα. Δεν θέλει και πολλά αυτός ο λαός, αρκείται στα αυτονόητα.
***
Αν δηλαδή ο Καραμανλής άφηνε τη Μερσεντές κι έμπαινε σ’ένα υβριδικό 1300άρι θα’παιρνε τα εύσημα του κόσμου.
***
Αν η Φάνη Πάλλη άφηνε τα ψιλοτάκουνα κι έβαζε δερμάτινα adidas ή κάτι τέτοιο, όπως η Μπιρμπίλη θα μας είχε πάρει με το μέρος της.
***
Αν ο Μαρκογιαννάκης .....έστελνε να δουλέψουν τους αποσπασμένους αστυνομικούς, αντί να κάνουν τις νταντάδες θα ήταν πρώτος.
***
Βλέπετε πόσο απλά είναι τα πράγματα; Δυστυχώς, εκεί καταντήσαμε, να χαιρόμαστε και να χειροκροτούμε τα αυτονόητα.
***
Βέβαια, αυτή η ιστορία με τα κρατικά αυτοκίνητα που κάποιοι βάφτισαν λαϊκισμό, εμένα προσωπικά δεν με ικανοποιεί.
***
Ασφαλώς και θα’ πρεπε να προχωρήσει το πράμα. Δόξα τω Θεώ  όλοι σήμερα έχουν κι ένα και δυο και τρία χιλιο-τετρακοσάρια και δεν είναι δα και τόση ανάγκη, βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι να τρώνε τζάμπα καβάλα με κρατικά αυτοκίνητα.
***
Δόξα τω Θεώ έχουμε και γρήγορα τρένα και σύγχρονα ΚΤΕΛ, είναι και ασφαλή, σε μια περίοδο όπου το χρέος θα μας αφανίσει, όλοι θα πρέπει να υποστούν το κόστος.
***
Και να ήταν μόνο αυτό; Ποιος ξέρει τι πάρτι γίνεται με τα κρατικά αυτοκίνητα στον εφοδιασμό και τη συντήρησή τους αλλά και με τις ασφαλιστικές. Και μη νομίζετε ότι δεν έχουμε εικόνα.
***
Η περιστολή δαπανών είναι μονόδρομος για την οικονομία, γιατί αν περιμένετε να ρεφάρουμε με την πράσινη ανάπτυξη, διάβαζε «πράσσειν άλογα».
***
Έχει μεγάλο στόμα αυτό το κράτος και μακριά χέρια και δεν μπορείς να το χορτάσεις με φόρους έμμεσους και άμεσους, αν δεν του βάλεις γαστρικό δαχτυλίδι.
***
Μείωσαν κατά 50% τη φρουρά στο Μαξίμου, κατά 50% τους αστυνομικούς στη βουλή, μειώνουν την προστασία υψηλών προσώπων (τον κακό τους τον καιρό τους τσιφούτηδες που δεν πληρώνουν έναν σεκιουριτά). Κάνουν τα αυτονόητα.
***
Και η λίστα συνεχίζεται. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί αποσπασμένοι που δεν είδαν την πόρτα του σχολείου, χιλιάδες δημοσιογράφοι κολλητοί στα υπουργεία και τις ΔΕΚΟ, χιλιάδες συμβούλια και παρασυμβούλια που πληρώνονται  ντούκου με τον παρά στο χέρι κι όχι όπως οι συμβασιούχοι της κακιάς ώρας.
***
Δεν είμαι όμως αισιόδοξος. Και ούτε θα πανηγυρίσω,  αν γίνουν πράγματα που θα έπρεπε να είχαν γίνει πριν 50 χρόνια. Κι έχω τις επιφυλάξεις μου.
***
Παρακολούθησα στη βουλή τις ομιλίες βουλευτών. Τι χάλι ήταν αυτό. Οι μισοί ευλογούσαν τον Παπανδρέου (γλύψε σύντροφε), οι άλλοι μισοί τον Καραμανλή. Πού να πας μπροστά με τέτοια νοοτροπία. Πολλούς απ’αυτούς, όχι υβριδικό δεν θα τους έπαιρνα αλλά ούτε παπάκι.
***
Η αλλαγή σελίδας και η έξοδος από την κρίση δεν είναι έργο ενός ανδρός αλλά μια συλλογική προσπάθεια που δεν αρχίζει ούτε από το Honda Civic  του Παπανδρέου ούτε τελειώνει στα sportex της Μπιρμπίλη. Για τι πράματα συζητάμε ακόμη!

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: