Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ



Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009


Αγαπητοί φίλοι,
είμαι ένας πολίτης, δημότης Κατερίνης και θέλω να εκφράσω απλά την αγωνία μου και την υποστήριξη στον αγώνα σας, σχετικά με την κατασκευή νέων διοδίων στο Αιγίνιο.
Δυστυχώς κάθε μέρα που περνάει η προοπτική ακύρωσης των διοδίων Αιγινίου απομακρύνεται όλο και περισσότερο. Μέχρι που μια ωραία πρωία ο καθένας μας θα βρεθεί να ψάχνει (αν δεν θα τα έχει ήδη έτοιμα) κέρματα για να πληρώσει την διέλευσή του από τα διόδια Αιγινίου.
Μπράβο μας, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Λαός ανύπαρκτος, πλαδαρός, κοιμισμένος, απολίτικος, μαλθακός, μοιρολάτρης. Χωρίς ...αντανακλαστικά, χωρίς τσαγανό, χωρίς ενδιαφέρον για τα κοινά.
Που είναι τα εκατοντάδες τρακτέρ των αγροτών ; Που είναι οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών;  Που είναι οι χιλιάδες των φιλάθλων που γεμίζουν τα γήπεδα τις Κυριακές; Που είναι οι χιλιάδες των προεκλογικών (κόκκινων-πράσινων-μπλε κτλ) ακροατηρίων των πολιτικών συγκεντρώσεων; Που είναι οι χιλιάδες εκκλησιαζόμενοι των Κυριακάτικων πρωινών; 
Που είναι όλος αυτός ο κόσμος που δραστηριοποιείται μαζικά με τους παραπάνω και άλλους πολλούς τρόπους στην καθημερινότητα; Αυτός είναι ο κόσμος που θα κληθεί να πληρώσει ένα ακόμη φόρο (να το πω έτσι εξευγενισμένα) για να πάει πέρα ή δώθε του Αιγινίου. Αυτός είναι ο κόσμος που θα υποστεί το ντόμινο των όποιων οικονομικών συνεπειών.
Κακά τα ψέματα, τα διόδια αυτά "καίνε" κυρίως τους Πιεριείς, από την Κατερίνη κυρίως και πάνω, που συχνά-πυκνά ακόμη και καθημερινά πηγαινοέρχονται στη Θεσσαλονίκη. Βέβαια  το σημείο είναι κεντρικό, είναι ο ομφαλός της Ελλάδας και το ενδιαφέρον ξεφεύγει πέρα από τα σύνορα της Πιερίας.  Το βάρος της αντίδρασης όμως πέφτει σε μας, τους κατοίκους της Πιερίας.
Δυστυχώς όμως τα πράγματα είναι λυπηρά για όλους τους νοήμονες ανθρώπους αυτού του τόπου.
Που είμαστε όλοι οι "δήθεν", από τα "μεγάλα κεφάλια" μέχρι τον τελευταίο πολίτη αυτού του τόπου;
Που είναι τα προεδρία  εμπορικών, αγροτικών, βιοτεχνικών, εκπαιδευτικών, νοσοκομειακών, νομαρχιακών, δημοτικών, κομματικών, εκκλησιαστικών, πολιτιστικών, συνδικαλιστικών οργανώσεων-συλλόγων κλπ;
Όλοι αυτοί θα έπρεπε να συντονιστούν, να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο: αφίσες, έντυπο υλικό, τύπο, τηλεόραση, ραδιόφωνο ώστε να κινητοποιήσουν χιλιάδες κόσμο ο οποίος θα έπρεπε να δώσει ένα βροντερό, διαρκές παρόν στον "τόπο του εγκλήματος". Το οξύμωρο και τραγελαφικό είναι ότι η συντριπτική πλειψηφία των πολιτών βαριούνται να σηκωθούν από τον καναπέ ώστε να υποστηρίξουν την οποιαδήποτε κινητοποίηση, αλλά θα κάνουν τις παρακάμψεις τους από την παλιά εθνική οδό προκειμένου να αποφύγουν τα διόδια με ότι αυτό σημαίνει (περισσότερη βενζίνη, περισσότερο χρόνο, περισσότερο κίνδυνο, περισσότερη ταλαιπωρία, περισσότερα νεύρα...). Δεν υπάρχει όμως και συντονισμένη ενημέρωση του κόσμου, δεν έχει πειστεί ο ντόπιος πολίτης ότι αυτή η ιστορία τον αφορά, ότι έχει λόγο ευθύνη και δύναμη ώστε να αποτρέψει το ξεφύτρωμα του εν λόγω εισπρακτηρίου, να αποτρέψει την ασφυξία, και τον περιορισμό της ελεύθερης διακίνησής του στην πιερική γη που του ανήκει.
Τρεις (στην ουσία) σταθμοί διοδίων  να βαρύνουν τον νομό Πιερίας είναι ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Αν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου (και πολύ λέω) δεν έχει αποτραπεί η κατασκευή των διοδίων (που προχωράει ήδη με ταχείς ρυθμούς) καλώς να τα δεχτούμε, με γεια μας με χαρά μας, κάθε ανευθυνο-υπεύθυνος ας σιωπήσει και περαστικά μας. Ας προσέχαμε...
με εκτίμηση - Γιάννης Μιχαηλίδης

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: