Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Η ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ ΤΗΣ ΝΔ

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Στην ΝΔ μάλλον κάποιοι πολιτικοί και φίλα προσεκείμενοι δημοσιογράφοι δέν έχουν βάλλει μυαλό.
Μόλις τελείωσε την ομιλία του ο Κώστα Καραμανλής χθές στη βουλή και έπεσαν να τον "φάνε".Γιατί;
Μεταξύ άλλων είπε λοιπόν ο Καραμανλής:"ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα κρατήσει εποικοδομητική στάση και θα στηρίξει «ακόμη και τις δυσάρεστες αποφάσεις της κυβέρνησης που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», "ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ολισθήσει σε «μηδενιστική αντιπολίτευση»,
αλλά θα κρίνει «δίκαι και χωρίς υπερβολές και ακρότητες» τις αποφάσεις της κυβέρνησης,
"«Εμείς, ως παράταξη, θα αναγνωρίσουμε τα σωστά βήματα που θα κάνει η νέα κυβέρνηση. Και η νέα κυβέρνηση να αναγνωρίσει όσα σωστά κάναμε εμείς τα έξι τελευταία χρόνια, και να χτίσει πάνω σε αυτά»,
"«Οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, περιέχουν, σε ένα μεγάλο και σημαντικό μέρος τους, κοινά αποδεκτές αρχές.." ,"«Δεν είναι ώρα για την αναζήτηση κομματικού οφέλους. Είναι ώρα να στηριχθεί κάθε πολιτική που ωφελεί τον τόπο», "«Υπερασπιζόμενος ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης τις εθνικές μας θέσεις, υπερασπιζόμενη η Κυβέρνησητα δίκαια και τα δικαιώματα της Πατρίδας μας, θα έχει την υποστήριξη όλων. Προσωπικά θα είμαι στην πρώτη γραμμή, απέναντι σε κάθε δυσκολία που μπορεί να συναντήσει.
Θα είμαι απέναντι σε όποιες πιέσεις αποτολμηθούν σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων».

Ηλθε λοιπόν και ο Γιώργος Καρατζαφέρης και δήλωνε...την πλήρη αντίθεσή του προς τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, όσο και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κ. Καραμανλή, καταλογίζοντάς του «αβάντα» στην κυβέρνηση και τον πρόεδρό της.
Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι, παρότι το κόμμα του δεν είναι η αξιωματική αντιπολίτευση, θα προσπαθήσει να διαδραματίσει αυτό τον ρόλο «για το καλό της πατρίδας». Παρομοίασε δε, τον Γιώργο Παπανδρέου με «ασχημόπαπο, που έγινε κύκνος» και τον Κ. Καραμανλή με «τη νεράιδα, που τον μεταμόρφωσε».
Είπε ότι ο ίδιος «δεν θα είναι τόσο γλυκός, όσο ο κ. Καραμανλής» και θα ασκήσει σκληρή κριτική, όχι γιατί το απαιτεί ο θεσμικός του ρόλος, αλλά γιατί το απαιτεί η κατάσταση
.. Με όλα τα παραπάνω ο Κώστας Καραμανλής, παρουσίασε όντως ένα συναινετικό προφίλ,(είτε το ήθελε είτε ήταν αναγκασμένος να το κάνει), ένα προφίλ  που ενόχλησε πολλούς στη Νέα Δημοκρατία.Υποκριτικά, μετά το τέλος της ομιλίας του, κάποιοι..... χειροκροτούσαν με θέρμη, αλλά έξω στα πηγαδάκια, ουσιαστικά συμφωνούσαν με τα όσα είπε ο Καρατζαφέρης και το "θάψιμο" του Καραμανλή ήταν ατέλιωτο.
Και τί δέν ακόυσανε οι δημοσιογράφοι.. πχ. Οτι "ο Καραμανλής συνεχίζει στο "τέμπο" της εγκατάληψης της παράταξης.. "ότι έχει κάνει κρυφές συμωνίες".. "ότι προετοιμάζει το έδαφος για το μέλλον"..  και όλα αυτά ακούστηκαν απο βουλευτές της ΝΔ,αλλά και απο γνωστούς υποστηρικτές υποψηφίων.
Μάλιστα δέ άν κανείς σήμερα δεί τον φίλα προσκείμενο στη ΝΔ τύπο, θα καταλάβει.. πόσο
αδιόρθωτοι γίνονται στο χώρο της συντηρητικής παράταξης.
Και αναρωτιέται ο απλός πολίτης.. Τί θάπρεπε να πεί ό Καραμανλής..να συνεχίσει και τώρα να κάνει το άσπρο μαύρο; τί νάλεγε δηλαδή.. "πρόσεξε Πρωθυπουργέ σου άφησα ρυθμό αναπτυξης ένα.. και κάτι..όταν είναι υπο του μηδέν;... πρόσεξε κύριε Παπανδρέου,σου άφησα έλλειμα 3%, όταν έχει φτάσει το 12% ;... έχουμε ανεργία 6 % όταν έχει ξεπεράσει το 10% ;..., για τη διαφάνεια.. όταν είχαμε πνιγεί στην δυσωσμία των σκανδάλων;..,για τη χρηστή διοίκηση, όταν ξεχαρβαλώθηκε το δημόσιο  απο τη χλυδή;...,για τις χιλιάδες επιτροπές των golden boys;.., για την αξιοκρατία, που έχουν κάνει το νόμο Πεπονή "χιλιοτρύπητο λαγίνι";..
Σωστά και συνεπής με την προεκλογική του δέσμευση για την οικονομία.. κράτησε χαμηλά τους τόννους, αφού ΄γνώριζε τα χάλια της οικονομίας, άσχετα άν για προεκλογικούς λόγους, δέν αναλάμβανε καμμία ευθύνη δική του, όμως το ένοιωσε στις 4 Οκτωβρίου και εν πάσει περιπτώσει κατάλαβε ότι  αυτή η τακτική με την "επικοινωνία για την επικοινωνία", με κυβερνητικό έργο μηδενικό, οδήγησε τον λαό να τον κρίνει αυστηρά και να χάσει τις εκλογές με τόση διαφορά.. 

Τώρα που αποχωρεί τί θάπρεπε να κάνει.. να γίνει ρεζίλι; έστω και αργά, εμμέσως παραδέχτηκε την άσχημα κατάσταση που περέδωσε τη χώρα και ίσως αυτή του η στάση σηματοδοτεί.. το τί πρέπει να κάνουν οι μνηστήρες της αρχηγίας της ΝΔ και τί πρέπειθ συνολικά να κάνει το κόμμα του στο μέλλον..
Ας αφήσουν οι μανδαρίνοι της καρέκλας της ΝΔ τον αρχηγό της, έστω και έτσι να φανεί αντάξιος των περιστάσεων και να πεί αλήθεις στον Ελληνικό λαό.. και άς φροντίσει ο επόμενος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πολιτευτεί με ουσία πολιτική και έργο και όχι με επικοινωνιακούς τακτικισμούς που δέν οδηγούν πουθενά..
Και άς δέιξουν επιτέλους κάποιοι στη ΝΔ ότι δέν είναι αδιόρθωτοι....
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: