Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΝΔ - ΤΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ


ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009




«Πυρά» κατά των κ. Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλής εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.
Ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι, παρότι το κόμμα του δεν είναι η αξιωματική αντιπολίτευση, θα προσπαθήσει να διαδραματίσει αυτό τον ρόλο «για το καλό της πατρίδας»,
Παρομοίασε δε, τον Γιώργο Παπανδρέου με «ασχημόπαπο, που έγινε κύκνος» και τον Κ. Καραμανλή με «τη νεράιδα, που τον μεταμόρφωσε».
Είπε ότι ο ίδιος «δεν θα είναι τόσο γλυκός, όσο ο κ. Καραμανλής» και θα ασκήσει σκληρή κριτική, όχι γιατί το απαιτεί ο θεσμικός του ρόλος, αλλά γιατί το απαιτεί η κατάσταση, διότι -όπως υποστήριξε- αν ο κ. Παπανδρέου πιστεύει ότι με μια «χολυγουντιανής εμφάνισης κυβέρνηση», θα εντυπωσιάσει, ο ίδιος πιστεύει ότι «πηγαίνουμε σε θρίλερ».  και άλλα....
Σκληρός , επικοινωνιακός,απόλυτος, με ηγετική εμφάνιση έκφρασης της δεξιάς ο Γιώργος Καρατζαφέρης χτές στη βουλή..


- Ομως το ενδιαφέρον του ΛΑΟΣ είναι φανερό και είναι έκδηλη πιά η αγωνία στο ΛΑΟΣ και στον Καρατζαφέρη για τις μελλοντικές διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού της ΝΔ. Γιατί απο αυτές εξαρτάται και η ύπαρξη του δικού τους κόμματος.
- Στο κόμμα  του ΛΑΟΣ φοβούνται και κρίνουν  (και άς μήν το λένε) ότι τώρα, (με την πλήρη αντιγραφή της διαδικασίας ΠΑΣΟΚ και εκλογή αρχηγού απο τη βάση) , που ανοίγει και στη ΝΔ η διαδικασία εκλογής αρχηγού απο τη βάση, θα προσέλθουν και συμμετέχουν στην ψηφοφορία , πολλοί πρώην δυσαρεστημένοι Νεοδημοκράτες νύν ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ  και ίσως έτσι ανοίξει ο δρόμος επανένταξής τους στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης..Ο Γιώργος Καρατζαφέρης το φοβάται αυτό. Είνα άρκετά έξυπνος και έχει χαρτογραφήσει καλά την ανθρωπογεωγραφία των ψηφοφόρων του.
Ομως ελπίζει κιόλας να τον οφελήσει.. η πιθανότητα να εκλεγεί η Ντόρα Μπακογιάννη και άς καταφέρεται εναντίον της.. ξέρει καλά ο Καρατζαφέρης το επικοινωνιακό παιγνίδι!! Τον συμφέρει η εκλογή της Ντόρας, γιάτί θα αρχίσει να αλιεύει "κόσμο" της "λαικής δεξιάς" που δέν δέχονται με τίποτε να λειτουργούν κάτω απο την αρχηγία της Ντόρας. Αυτό μπορεί να γίνει σε δύο επίπεδα.Είτε και με στελέχη πρώτης γραμμής, είτε και με απλούς ψηφοφόρους..
Ο Ψωμιάδης και οι άνθρωποι που θα τον ψηφίσουν, νομίζω ότι είναι σε αυτό το πνεύμα.. και δέν έιναι λίγοι... 
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης πιστέυει (και άς μήν το λέει) ότι η λαική δεξιά στη χώρα μας που τώρα προσπαθεί να εκφραστεί με Ψωμιάδη, και "ολίγον" με Σαμαρά, είναι ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων της ΝΔ, μικρό τμήμα της οποίας ψήφισε ΛΑΟΣ, και είτε θα μείνει στις τάξεις της ΝΔ, ανάλογα με το ποιός θα είναι ο επόμενος αρχηγός, είτε μεγάλο τμήμα της θα προσχωρήσει στο ΛΑΟΣ.Αυτή είναι και η στερνή ελπίδα του αρχηγού του ΛΑΟΣ.Διαφορετικά φοβάται την μεγάλη συρίκνωση του κόμματός του και την διαρροή των ψηφοφόρων του προς τη Νέα Δημοκρατία.
Είναι μία άποψη που πιστεύω έχει έρισμα στον λαό και όσοι κινούμαστε.. μέσα στον απλό λαό το διαπιστώνουμε... και ο Καρατζαφέρης το γνωρίζει καλά αυτό... Αντίθετα στη Νέα Δημοκρατία δέν ξέρω άν θεωρούν πιθανό ένα τέτοιο σενάριο και άν λειτουργούν σε αυτή την κατέυθυνση.. Προσωπικά αμφιβάλλω, άν σκέπτονατι τόσο μακρυά, γιατί  οι μνηστήρες του θρόνου της ΝΔ "περι άλλων τυρβάζουν"!!!
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: