Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Εκτός σχολείων λόγω θητείας Χάνουν την προθεσμία για την υποβολή της αίτησης, καθώς απολύονται μία ημέρα αργότερα. Απραγο παραμένει το υπουργείο Παιδε

ΤΡΙΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Αδικία εις βάρος εκπαιδευτικών, οι οποίοι εντάσσονται στους πίνακες διοριστέων αλλά χάνουν -για μία ημέρα- τη σχετική προθεσμία εξαιτίας της στρατιωτικής τους θητείας, συντελείται τις τελευταίες ημέρες, με το υπουργείο να μένει με σταυρωμένα τα χέρια και να μη δίνει λύση στο πρόβλημα.


Την παράταση της προθεσμίας ζητούν οι στρατεύσιμοι εκπαιδευτικοί που εντάσσονται στους πίνακες διοριστέων (φωτογραφία αρχείου)
Την παράταση της προθεσμίας ζητούν οι στρατεύσιμοι εκπαιδευτικοί που εντάσσονται στους πίνακες διοριστέων (φωτογραφία αρχείου)

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για διορισμό στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λήγει, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στις 11 Αυγούστου, όμως, υπάρχουν ορισμένοι υποψήφιοι οι οποίοι απολύονται την επομένη, δηλαδή στις 12 Αυγούστου, με αποτέλεσμα να χάνουν την ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση διορισμού, καθώς χρειάζονται να καταθέσουν -μεταξύ άλλων- και το απολυτήριο στρατού.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Βασίλειου Κατσιαούνη, ο οποίος υπηρετεί σε στρατόπεδο της Λάρισας και παίρνει το πολυπόθητο απολυτήριο στις 12 Αυγούστου.

«Εχω μιλήσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας εδώ και μέρες, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζω εγώ αλλά και αρκετοί ακόμη συνάδελφοι, αλλά μου έχουν διαβιβάσει ότι είναι δύσκολο να δοθεί παράταση στις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων», δηλώνει στο «Εθνος» ο κ. Κατσιαούνης και προσθέτει: «Είναι απαράδεκτο και άδικο αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες. Κρίνεται το μέλλον μου και το υπουργείο Παιδείας πρέπει να μεριμνήσει ώστε να δώσει λύση στο πρόβλημα που απασχολεί εμένα αλλά και άλλους συναδέλφους».

Το υπουργείο Παιδείας μέχρι χθες, πάντως, δεν έχει δώσει έστω και μία μικρή παράταση 2-3 ημερών για να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, ένα πρόβλημα για το οποίο βέβαια δεν ευθύνονται οι ίδιοι. Χθες παρενέβη για το θέμα και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, η οποία με ανακοίνωσή της καλεί το υπουργείο Παιδείας να παρατείνει την προθεσμία υποβολής δήλωσης μόνιμου διορισμού μέχρι τις 14 Αυγούστου. «Με τη σχετική εγκύκλιο καθορίζεται ως ημερομηνία λήξης της υποβολής των αιτήσεων για μόνιμο διορισμό στην ΠΕ η 11η Αυγούστου 2009.

Ομως, η ημερομηνία αυτή δημιουργεί πρόβλημα σε στρατευμένους συναδέλφους μας, οι οποίοι απολύονται στις 12 και 13 Αυγούστου 2009 και δεν έχουν δικαίωμα υποβολής δήλωσης, σε αντίθεση με άλλους που απολύονται στις 11 Αυγούστου και έχουν αυτό το δικαίωμα», αναφέρει η ΔΟΕ και καταλήγει.

«Για να μη δημιουργούνται αδικίες, το ΔΣ της ΔΟΕ ζητεί να παρατείνετε την προθεσμία υποβολής δήλωσης μόνιμου διορισμού μέχρι τις 14.8.09».(ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ) ΠΗΓΗ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: