Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

ΠαΣοΚ: Αποκαλύπτεται το κυβερνητικό σχέδιο συσκότισης


Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Αποκαλυπτική για το γεγονός ότι η υπόθεση της Siemens αφορά (και) τη ΝΔ θεωρούν στο ΠαΣοΚ τη νέα τροπή που παίρνει η διερεύνηση του σκανδάλου από τη γερμανική Δικαιοσύνη σχετικά με τις μετά το 2004 διακινήσεις ποσών της εταιρείας στην Ελλάδα.

Για την αξιωματική αντιπολίτευση, η εξέλιξη αυτή θέτει ζητήματα για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η ελληνική Δικαιοσύνη την υπόθεση- και ειδικότερα για τις έρευνες που περιορίστηκαν στην περίοδο ως το 2003- και προκαλεί εκ νέου ερωτήματα για το πώς κατέστη δυνατή η διαφυγή του κατηγορουμένου, πρώην στελέχους της Siemens, κ. Μ. Χριστοφοράκου στη Γερμανία.

Πέραν τούτου όμως στην Ιπποκράτους βλέπουν ότι η επίδραση του σκανδάλου στο πολιτικό σκηνικό πιθανώς να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας- έστω και αν είναι δυσδιάκριτο προς ποια ακριβώς κατεύθυνση. «Νομίζω ότι εύλογα ο πολίτης αναρωτιέται αν παίχθηκε ένα πολιτικό παιχνίδι, το οποίο τώρα αποκαλύπτεται:ότι η ιστορία αυτή αφορά τη ΝΔ. Είναι σαφές αυτό» υπογράμμισε ο κ. Γ.Παπακωνσταντίνου (από τη συχνότητα του Καναλιού 1).

Για την Ιπποκράτους καθίσταται πλέον σαφές ότι έπειτα από όλες αυτές τις εξελίξεις η έκδοση του κ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα είναι μάλλον απίθανη. «Φαίνεται ότι ολοκληρώνεται επιτυχώς το κυβερνητικό σχέδιο για τη συσκότιση της υπόθεσης Siemens της περιόδου 2004-2007, η οποία βέβαια αφορά την κυβέρνηση της ΝΔ» υπογράμμισε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ κ. Ντ. Ρόβλιας και κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις, μεταξύ άλλων, για το αν προκύπτει εμπόδιο ως προς την έκδοση του κ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, αν αφαιρείται η δυνατότητα της ελληνικής Δικαιοσύνης να διερευνήσει την περίοδο 2004-2007 και αν κάποιος «ωφελείται» από τα κωλύματα που προέκυψαν, ειδικώς σε σχέση με το συγκεκριμένο διάστημα.

Η έρευνα συνεχίζεται, λέει ο Ν. Δένδιας
«Αντικείμενο και όχι υποκείμενο της διερεύνησης» στην υπόθεση της Siemens είναι το ΠαΣοΚ για τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδια. Συγκεκριμένα ο υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας στη δήλωση του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ κ. Ντ. Ρόβλια έκανε λόγο για «εν εξελίξει δικαστική έρευνα» στην οποία, όπως αναφέρει, το ΠαΣοΚ «για μία ακόμη φορά επιχειρεί να παρέμβει μη αντιλαμβανόμενο ότι, εξαιτίας τουλάχιστον της συμπεριφοράς ορισμένων στελεχώντου, είναι αντικείμενο και όχι υποκείμενο της διερεύνησης».

Ο κ. Δένδιας πρόσθεσε ότι το ΠαΣοΚ «είναι φρόνιμο να εξηγεί και όχι να εντέλλεταικαι όχι να ερωτά» και κατέληξε λέγοντας ότι η ελληνική κοινωνία αναμένει από την αξιωματική αντιπολίτευση «να συνεργαστεί για την αποκάλυψη της αλήθειας». (ΠΗΓΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: