Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Νύχτα επεισοδίων στο Παρίσι με αφορμή το θάνατο 18χρονου σε τροχαίο Ένα ακόμα περιστατικό

ΤΡΙΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

Επεισόδια σημειώθηκαν στο παρισινό προάστιο του Μπανιολέ με αφορμή το θάνατο 18χρονου, ο οποίος σκοτώθηκε ύστερα από πτώση με τη μοτοσικλέτα του σε μια προσπάθεια να αποφύγει αστυνομικό έλεγχο.

Δεκάδες άτομα πραγματοποίησαν αυθόρμητη διαδήλωση κατά της αστυνομίας, σπάζοντας στάσεις και καίγοντας αυτοκίνητα.

Πάντως, αστυνομικές και δικαστικές πηγές δήλωσαν την Τρίτη ότι δεν υπήρξε καμία επαφή του περιπολικού της αστυνομίας με τη μηχανή του νεαρού. Αυτό προέκυψε από την νεκροψία-νεκροτομή στο σώμα του άτυχου νεαρού.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 18χρονος διανομέας πίτσας οδηγούσε τη μηχανή του κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς και αρκετό θόρυβο, με αποτέλεσμα αρκετοί να ειδοποιήσουν την Αστυνομία.

Λίγο αργότερα, ένα περιπολικό τον πλησίασε για τον τυπικό έλεγχο. Εκείνος -σύμφωνα πάντοτε με την Αστυνομία- δεν σταμάτησε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα προς το κέντρο της πόλης με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε τοίχο και να βρει το θάνατο.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Figaro, νέοι της γειτονίας υποστηρίζουν ακριβώς το αντίθετο: «Το περιπολικό της αστυνομίας τον έσπρωξε. Φταίνε οι αστυνομικοί. Τον σκότωσαν. Είναι υπεύθυνοι».

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτεφέ ανήγγειλε σύσκεψη στα τέλη Αυγούστου για τις σχέσεις των αστυνομικών με τους νέους, ιδιαίτερα των υποβαθμισμένων προαστίων της γαλλικής πρωτεύουσας.(ΠΗΓΗ)

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: