Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομικών στον Προμαχώνα Κλειστός για όλα τα οχήματα

Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους στο μπλόκο του Προμαχώνα 

 Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010
Ένταση επικράτησε τα μεσάνυχτα μεταξύ αγροτών και ανδρών της αστυνομικής διεύθυνσης Σερρών, στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.
Αιτία στάθηκε η απόφαση των αγροτών να αποκλείσουν και τη διέλευση των ΙΧ οχημάτων από και προς τον Προμαχώνα, παρά τις προηγούμενες εξαγγελίες τους για άνοιγμα των συνόρων και για τα φορτηγά.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες του μέλους της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών Στέργιο Λίτο, άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών ενεπλάκησαν με τους αγρότες, εισβάλλοντας στις πλαστικές υποτυπώδεις παράγκες τους.
Εξάλλου και ο πρόεδρος των Αδέσμευτων Αγροτών Βισαλτίας, Παύλος Αραμπατζής, κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από αστυνομικούς, ενώ δήλωσε ότι στο περιστατικό ήταν παρών και ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών, Νίκος Ρίζος, ο οποίος, όπως είπε ο κ. Αραμπατζής, προσπάθησε να επιβάλει την τάξη και να αποτρέψει την εμπλοκή.
Από τη μεριά του, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, Νίκος Ρίζος, ο οποίος βρισκόταν από νωρίς στον Προμαχώνα, διέψευσε το περιστατικό της εμπλοκής.
Τα σύνορα τελικά παραμένουν κλειστά, χωρίς να επιτρέπεται η διέλευση ούτε των ΙΧ αυτοκινήτων ούτε και των φορτηγών, ενώ από το πρωί της Πέμπτης οι αγρότες αναμένται να σκληρύνουν τη στάση τους στο συγκεκριμένο μπλόκο.(NEA)

Δεν υπάρχουν σχόλια: