Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Ποιος είναι ψεύτης; Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ή ο Υπουργός Οικονομίας;

23 Μαρ 2009

Δεν είναι προϊόν μοντάζ. Όποιος το αμφισβητεί, ας ανατρέξει στις σημερινές δηλώσεις τους
Και οι δύο μίλησαν την ίδια ημέρα, με διαφορά ωρών.
Υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί η ανεργία στην Ελλάδα δραματικά ναι ή όχι;
Ο ένας προσπαθεί να τρομοκρατήσει, ο άλλος να καθησυχάσει...
Δεν μπορεί... ο ένας λέει ψέματα!!!!



Ή μήπως τελικά, δύο ψέματα μας κάνουν μια αλήθεια;


Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική! Η ανεργία είναι εδώ και μας χτύπησε την πόρτα πολύ πριν την διεθνή κρίση! Το ζούμε καθημερινά. Βλέπουμε εργοστάσια να κλείνουν, επιχειρήσεις να μειώνουν προσωπικό. Συγγενείς, φίλους και γνωστούς να κάνουν 1 ή 2 μεροκάματα τον μήνα πλέον. Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος ή εργατολόγος για να καταλάβεις ότι μας δουλεύουν!!!

Με απλά λόγια: κοροϊδεύουν τον κόσμο παίζοντας με το δείκτη της ανεργίας.
Εμπαίζουν τους ανέργους τάζοντας θέσεις στο δημόσιο. Προσπαθούν να διαχειριστούν το φόβο και την ανησυχία των πολιτών με κούφιες διαβεβαιώσεις και ρουσφετολογικές ενισχύσεις προς άγρα ψήφων.
Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα στοιχεία που δίνει η ΕΣΥΕ για τη μείωση του δείκτη της ανεργίας δεν ταυτίζονται με τα δεδομένα και τα στατιστικά της ανεργίας που δίνουν τα Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα, και τα οποία μιλούν για 20-25% και περισσότερο ποσοστό ανεργίας ανά νομό. Και όμως, την ίδια ώρα η ΕΣΥΕ εκτιμά την ανεργία στο 7%. Πως γίνεται αυτό; Υπάρχει εξήγηση: Αντί να γίνουν οι έρευνες της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας με αδιάβλητο και διαφανή τρόπο, χρησιμοποιούνται διάφορες τεχνικές, όπως το να επιλέγονται μικρότερα στατιστικά δείγματα από τους νομούς εκείνους που έχουν υψηλότερη ανεργία και μεγαλύτερα στατιστικά δείγματα από τους νομούς εκείνους που έχουν λιγότερη ανεργία. Έτσι εξάγονται ευνοϊκότερα συμπεράσματα για το συνολικό ποσοστό ανεργίας στη χώρα. Όμως αυτή η μεθόδευση δείχνει ακριβώς την εικονική πραγματικότητα που θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση.
Ο δεύτερος τρόπος μαγειρέματος είναι ο υπολογισμός της εγγεγραμμένης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Υπάρχουν πάρα πολλές μεθοδεύσεις για να εμφανίζονται μειωμένοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι του ΟΑΕΔ. Ενώ ως το 2004 επιτρεπόταν η εγγραφή ενός ανέργου στο Μητρώο εάν είχε πραγματοποιήσει έως 12 ημερομίσθια το μήνα, τώρα φτάνει να πραγματοποιήσει ένας άνεργος ακόμη και 1 ημερομίσθιο το μήνα – να δουλέψει δηλαδή μόλις μια μέρα από τις τριάντα!- για να θεωρηθεί ως εργαζόμενος και όχι ως άνεργος.
Από το 2004 και μετά, ένας πολίτης που έχει ένα περιορισμένο εισόδημα από την αγροτική εκμετάλλευση, δε δικαιούται πλέον να εγγράφεται στα μητρώα του ΟΑΕΔ ως άνεργος. Οι πολίτες της υπαίθρου έχουν δοκιμαστεί πολύ απ’ αυτό το μέτρο. Πάρα πολλοί απ’ αυτούς θα μπορούσαν να απασχοληθούν ή και να λάβουν κάποιο επίδομα ανεργίας απολυόμενοι...


Ακούστε (κλικ εδώ) περισσότερα για τα μαγειρέματα και τις πολιτικές αντιμετώπισης της ανεργίας και τις επιλογές της κυβέρνησης, στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο εισηγητής ΚΤΕ Απασχόλησης του Κινήματος, Χρήστος Χάιδος.

Η απομαγνητοφώνηση εδώ

, Σ
ΑΠΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΟΓΙΑΣ

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: