Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Η φυλή των "ειδικών" ...

ΤΕΤΑΡΤΗ 23.9.09

http://nonews-news.blogspot.com/2009/09/blog-post_309.html

Ο Μαύρος στη ΝΕΤ κι ο Φλέσσας στο ALTER (και νωρίτερα στη ΝΕΤ) παρουσιάστηκαν ως ειδικοί (δημοσκόποι) , αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για πληρωμένους αναλυτές και υπερασπιστές των πεπραγμένων της Ν.Δ. Το Φλέσσα τον ξεμπρόστιασε στο ALTER ο Μίμης Ανδρουλάκης. "Όταν μιλάς μ' αυτόν τον τρόπο (σαν οπαδός της Ν.Δ. ) δεν έχεις δικαίωμα να παρουσιάζεσαι στη συζήτηση ως ειδικός" .
Στη ΝΕΤ, βεβαίως, δε βρέθηκε κανείς να φτύσει με τον ίδιο τρόπο το Δ.Μαύρο. Ο πληρωμένος δημοσκόπος, καταθέτοντας στο...

τραπέζι της συζήτησης την ταυτότητα του ειδικού, προσπάθησε με το γνωστό σύστημα (σας το έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό) Γκέμπελς να παρουσιάσει νικητή τον Καραμανλή (που φυσικά δεν ήταν) και ηττημένο τον Παπανδρέου, που στην πραγματικότητα ήταν ο νικητής.
Έβαλε "δύσκολες" , "επιστημονικές" επισημάνσεις στο τραπέζι για να τις απαντήσουν οι καλεσμένοι του παρουσιαστή της εκπομπής της ΝΕΤ, Κωνσταντίνου Ζούλα.
Οι "επιστημονικές" και "δύσκολες" επισημάνσεις στόχευαν την αποδόμηση της εικόνας του νικητή (Παπανδρέου) με τα ερωτήματα που (θα μας πάει) και πως (θα τα καταφέρει) . Προηγουμένως στην εισαγωγή του είχε παρουσιάσει κυρίαρχο του ντιμπέιτ και νικητή επικοινωνιακά σ' όλα τα σημεία τον Καραμανλή.
Μίλησε δε, για δυο "φυλές" των ψηφοφόρων, που απόψε σκίστηκαν στα δυο (η φυλή των Νεοδημοκρατών και η φυλή των Πασοκτζήδων) .
Συγνώμη, αλλά θα το πούμε απλά και λαϊκά. Σα δε ντρέπεται το γαϊδούρι! ...

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ "κράχτη". είμαι σίγουρος ότι αν οι δυο "πληρωμένοι" αναλυτές έβγαζαν νικητή τον παπανδρέου, δε θα επρόκειτο για "πληρωμένους" αναλυτές, αλλά για αντικειμενικούς δημοσιογράφους. επίτρεψε τη γνώμη σε άλλους, όπως ακριβώς επιτρέπεται να έχεις τη δική σου γνώμη! στο κάτω κάτω, τη γνώμη τους είπαν. όπως κι εσύ λες τη δική σου.
ένας τακτικός αναγνώστης σου.