Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΜΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Γεννήθηκα το 1991.Είμαι φοιτήτρια Νομικής.Στην αρχή και στα χρόνια της εφηβείας μου ήθελα να είμαι εκκεντρική- αντιδραστική σε κάθε μορφής εξουσία.
Γιαυτό και ήμουν απο εκείνα τα νέα παιδιά, που δέν ήθελα να ακούσω για ΠΑΣΟΚ.Είμαι παιδί γεννημένο μετά Ανδρέα Παπανδρέου εποχή.Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα χρόνια, που έβλεπα μέν η Ελλάδα να δημιουργεί υποδομές, αλλά στο τέλος να αποδομεί το επίπεδο ζωής των μεσαίων στρωμμάτων του λαού μας.Ομως χρόνο με το χρόνο και αφού άρχισα να ψάχνω το ππολιτικ΄παρελθόν της μεταπολιτευτικής Ελλάδας χωρίς να έχω καμμία πορκατλαηψη ούτε συναισθηματική φόρτιση, απλά άκουγα διάφορους συγγενείς μου να λένε, άλλς υπέρ άλλος κατά και ήθελα μόνη μου να διαμορφώσω άποψη!!Ακουγα μέχρι και πέρισυ "για το κακό ΠΑΣΟΚ" των είκοσι χρόνων... Θυμάμαι τα τηλεοπτικά σπότ των εκλογών του 2004 και τα ρεπορτάζ "με εικόνες απο Νοσοκομεία με κατσαρίδες" και ήμουν έτοιμη να βρίζω το "κακό ΠΑΣΟΚ". Ακουγα για εγκατάλειψη του συστήματος υγείας και της παιδείας και ήμουν έτοιμη να "βρίσω το ΠΑΣΟΚ". Ακουγα για τα Κέντρα Υγείας που υπολειτουργούσαν και ήμουν έτοιμη να βρίσω το ΠΑΣΟΚ. Οταν όμως θέλησα να ψάξω την αλήθεια.Διαπίστωσα!!! Οτι πρίν τον Ανδρέα Παπαβδρέου και επι Υπουργείας Γεννηματά, δέν γνώριζε ο ΕΛληνικός λαός την λέξη "κέντρο Υγείας", Σύστημα Υγείας, Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, Πατρών,Λαρίσης,Αλεξανδρούπολης,Γεννηματά,Ιωαννίνων,Ηρακλείου και άλλα που ίσως μου διαφεύγουν.Και αναρωτιόμουνα.. μα είναι δυνατόν; να έχουν γίνει τόσα και να τα ξεχνάνε και να παρουσιάζουν σε εμάς του νέους που δέν ζούσαμε εκείνη την εποχή, αρνητικά.. αρνητικά.. τα 20 χρόνια ΠΑΣΟΚ;Ομως σάν νέος άνθρωπος ήθελαν να έχω άποψη..Ψάχτηκα. κατέληξα.. ότι το μεγαλύτερο έργο στην μεταπολιτευτική ΕΛλάδα, ήταν οτ έργο του Ανδρέα Παπανδρέου..Εγινε επανάσταση στην "κοινωνική μετεξέλιξη της μεταπολιτευικής αυταρχικής Ελλάδας,.. που χώριζαν του Ελληνες σε εθνικόφρονες και μιάσματα - πράγμα που δέν έζησα και δέν θάθελα να ζήσω ποτέ..,Μοιράσστηκε ο εθνικός πλούτος στον επι δεκαετίες οικονομικά εξουθενωμένο λαό.. Με λίγα λόγια άλλαξε η ροή του τόπου σε μία δημοκρατική μετεξέλιξη και μία οικονομική αναβάθμιση των μεσσαίων στραμ΄των και η δημιουργία της ΕΛλάδος της υποδομής, πάνω στα προπολεμικά υπάρχοντα έργα υποδομής...Θέλω να παραθέσω βίντεο που βρήκα στο διαδίκτυο για τα 20 χρόνια του ΠΑΣΟΚ και τα συμπεράσματα ανήκουν σε κείνους που δέν θέλουν να ψάχνουν την αλήθεια!!!ΔΕΙΤΕ ΤΑ!


ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΝΟΜΙΚΗΣ
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Κράχτη, πες στην κοπελίτσα που σπουδάζει Νομική και κοιμάται ύπνον βαθύ, άμα γυρίσει πλευρό, μπορεί να δει και κανένα γουέστερν μετά από αυτό το έργο που μας αράδιασε

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Κράχτη και φίλη φοιτήτρια,
διάβασα με προσοχή το άρθρο σου και ελπίζω να διαβάσεις και εσύ το σχόλιο μου.
Στα πιο πολλά σημεία έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά η ιστορία έχει πάντα και την άλλη όψη.
Πραγματικά η έλευση το 1981 του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία έφερε μεγάλες αλλαγές και στις δομές του κράτους αλλά και στην κοινωνία. Επίσης έκλεισε και πληγές ανοικτές από τον καιρό του εμφυλίου. Όπως λέει ο απλός λαός ο κόσμος χόρτασε ψωμί και τελείωσε το φακέλωμα.
Αυτά έγινα κυρίως την πρώτη τετραετία του ΠΑΣΟΚ.
Να δούμε όμως και την άλλη όψη του νομίσματος;
Διόρισε στο δημόσιο χιλιάδες κόσμου κυρίως "μέλη" του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είναι υπεράριθμοι και το πληρώνουμε ακόμα.
Κατέστρεψε την Ολυμπιακή Αεροπορία την ΔΕΗ τον ΟΤΕ και άλλες Δημόσιες εταιρείες με υπεράριθμους καλοπληρωμένους υπαλλήλους και με κακή διοίκηση και τα οποία ακόμα πληρώνουμε.
Χρεωθήκαμε με Δάνεια από το εξωτερικό για την κοινωνική πολιτική και τα οποία ακόμα πληρώνουμε (το δημόσιο χρέος που λένε).
Φύγαμε από την αισχρή εποχή των εθνικοφρόνων και των μιασμάτων και πήγαμε στην εποχή του "ο λαός δεν ξεχνά τη σημαίνει δεξιά" και "οι δεξιοί είναι εχθροί του λαού".
Τότε υπήρχε μόνο η κρατική ΕΡΤ και ενημέρωνε όπως ήθελε...η ιδιωτική τηλεόρασή με την απόλυτη ελευθερία λόγου ήρθε το 1991 μετά την οκταετία του ΠΑΣΟΚ.
Όλα τα έργα που έγιναν (τεράστια πραγματικά έργα) έγιναν με κονδύλια και συγχρηματοδότηση της ΕΟΚ, τα πιο πολλά. Στην ΕΟΚ αν δεν θυμάσαι μπήκαμε εξαιτίας της επιμονής του Κωνσταντίνου Καραμανλή σε αυτό το όραμα.
Αν υπήρχε όμως σωστή διαχείρισή των κονδυλίων και των επιχορηγήσεων θα είχαν γίνει τα διπλά και βάλε..αλλά τότε αυτοί που έτρωγαν από τα κονδύλια λεγόντουσαν ημέτεροι (σήμερα λέγονται κουμπάροι για να μην ξεχνιόμαστε).
Αν έψαχνες λίγο πιο πίσω θα μάθαινες ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας έλεγαν πριν το 1981 "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" και "Έξω από την ΕΟΚ".
Ευτυχώς ποτέ δεν φύγαμε και ευτυχώς μας έβαλε και ο Σημίτης στο Ευρώ. (Αν και εκεί θα έπρεπε να είμαστε πιο έτοιμοι και όχι να αυξηθούν οι τιμές με το Ευρώ όπως ήθελε ο κάθε έμπορος).
Κανένας Εθνικός Πλούτος δεν μοιράστηκε στον απλό λαό απλά δημιουργήθηκαν νέοι πιο πολλοί παίκτες που ρούφηξαν τον πλούτο π.χ. ο Κόκκαλης επί ΠΑΣΟΚ έπαιρνε τα έργα του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ το ένα πίσω από το άλλο και έγινε τεράστιος. Μπορώ αν θέλεις να σου πω πολλούς τέτοιους επιχειρηματίες που έβγαλαν πολλά λεφτά απο κρατικά κυρίως έργα με όχι και πολύ καθαρούς όρους.Απλά θα έπρεπε να έχουν πράσινη κάρτα και να είναι μέλος κάποιας κλαδικής.
Ο απλός λαός απλά έφαγε λίγο τυράκι.
Είναι γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ του 81-85 (όσο φορούσαν ακόμη τα επαναστατικά ζιβάγκο)πρόσεξε τον απλό κόσμο, όταν όμως χόρτασαν και έβαλαν τα Αρμάνι τότε έγιναν άπληστοι,δημιούργησαν σκάνδαλα (Κοσκωτάς, υποκλοπές κ.α.)
απομακρύνθηκαν από τον κόσμο και έγιναν "δυσάρεστοι αλλά χρήσιμοι" (καινούρια φράση και επίκαιρη).
Δυστυχώς από το 1985 και μετά το ΠΑΣΟΚ δεν διαφέρει σε τίποτα απο το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ. που γνώρισες εσύ...το όνειρο κράτησε μόνο τέσσερα χρόνια...οι καλύτερες μέρες που υποσχέθηκε το '85 ο Ανδρέας δεν ήρθαν για εμάς αλλά μόνο για αυτούς και τα μεγάλο-στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πλούτισαν ροκανίζοντας το κρατικό και το κοινοτικό χρήμα.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που απομυθοποιούν αυτά που ξέρεις αλλά όπως λένε και οι καθηγητές της ιστορίας "κάθε γεγονός, κάθε ιστορία έχει πάντα δύο αναγνώσεις και πρέπει να τις διαβάζουμε εξίσου πριν βγάλουμε συμπεράσματα".

Σε ευχαριστώ για την προσοχή σου.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης Φίλε Κράχτη, πες στην κοπελίτσα, ότι ο εθνικός μας πλούτος πήγε κατά διαόλου με το γνωστό: "Τσοβόλα, δώσ' τα ΟΛΑ!", φράση του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου και έτσι από εκεί που θα κάναμε επενδύσεις με τα χρήματα αυτά, τα φάγαμε στα μπουζούκια, στα ταξίδια και στις βίλλες. Πες της ακόμα, ότι και τώρα χρωστάμε τους τόκους από τα ΟΛΑ που μοιράσανε και φάγανε, γιατί αναγκαστήκαμε να δανειστούμε... και πάει λέγονοντας το παραμύθι. Η Ελλαδίτσα μας άρχισε να χρωστάει από εποχής ΠΑΣΟΚ, γιατί τότε το καλό ΠΑΣΟΚ μοίραζε τα λεφτά της ανάπτυξης!

Ανώνυμος είπε...

TO ΠΑΣΟΚ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ και αυτά τα χρέη-για διορισμό 1 εκατομμυρίου κομματικού στρατού-τα πληρώνουμε και σήμερα και θα τα πληρώνουν και τα ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΟΥ!

Οσον αφορά τα μιάσματα, φοιτήτρια νομικής είσαι διάβασε τι έγραφε για τους κομμουνιστές ο ΠΑΤΕΡΑΣ του Ανδρέα

Τέλος, το ότι έγιναν έργα προσωπικά δεν μου λέει τίποτε απολύτως, διότι αν ήταν η ΝΔ ή άλλο κόμμα ίσως έκανε ΔΙΠΛΑΣΙΑ.

Πολύ ρηχή η ανάλυσή σου όπως και των περισσότερων Ελλήνων που βλέπουν το τυρί, αλλά ΟΧΙ ΤΗΝ ΦΑΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Αφιερωμένο στη "ψαγμένη" φοιτήτρια...
http://clubs.pathfinder.gr/pasokkateleth

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι
Είναι αλήθεια ότι οι Έλληνες είχαν την περίοδο των παχιών αγελάδων επί Αντρέα αλλά με δανεικά που τα πληρώνουν όλοι σήμερα. Ας βλέπουμε τις αλλαγές στις πλούσιες χώρες της Ευρώπης για να καταλαβαίνουμε τις συνέπειες της τότε ευημερίας.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση.. ναι μεν το πασοκ είναι το κόμμα που επι ημερών του αυξήθηκε σημαντικά το δημόσιο χρέος, αλλά από την άλλη έδωσε ψωμί στον κόσμο και δημιούργησε υποδομές. δεν θέλω να πώ οτι το ΕΣΥ είναι τέλειο, αλλά τουλάχιστον υπάρχει! και αυτό είτε το θέλουμε είτε όχι εγίνε επι Αντρέα. μην τα ξεχνάμε αυτά.
Και συγκριτικά να το δείτε, ποιος πιστεύετε οτι ήταν ο πιο πετυχημένος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης? Ο μητσοτάκης? lol..

Unknown είπε...

Στην μελλοντική συνάδελφο θα ήθελα να πω τα εξής:
1)Το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80 δεν έκανε τίποτα για την εθνική συμφιλίωση, αντίθετα επένδυσε στον διχασμό προκειμένου να παίρνει ψήφους από την αριστερά επισείοντας τον φόβο της κακής δεξιάς. Οποίος έζησε εκείνες τις εποχές σε χωριό θα θυμάται τα μπλε και πράσινα καφενεία. Στο δικό μου μέχρι και μπλε και πράσινος κρεωπόλης υπήρχε.
2) Το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80 χρησιμοποιούσε άθλιες μεθόδους για να πλήξει τους αντιπάλουςτου.Επειδή προφανώς η κοπέλα δεν το ξέρει την πληροφορώ ότι το ΠΑΣΟΚ συνεργάστηκε με την μυστική υπηρεσία της Ανατολικής Γερμανίας την Σταζι, η οποία δημιούργησε μια πλαστη φωτογραφία η οποία έδειχνε τον μητσοτάκη με γερμανούς. Η φωτογραφία αυτή δημοσιεύτηκε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του 85 στην Αυριανή. Τα ίδια τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πολλά χρόνια αργότερα παραδέχθηκαν την αλήθεια
3)Όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ το 1981 το δημόσιο χρέος ανερχόταν στο 25% του Α.Ε.Π. Δηλαδή αν βγάζαμε ως κράτος 10.000 € το χρόνο χρωστούσαμε τα 2.500 €. Οτάν παρέδωσε το 1989 αυτό είχε πάει πανω από το 100% του ΑΕΠ και το κράτος έπρεπε να δανειστεί για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Αν δεν ήταν η ΕΟΚ δεν θα μπορούσαμε να βάλουμε την μια πέτρα πάνω στην άλλη. Αυτό που είπε ένας φίλος είναι σωστό ολόκληρες γενιές θα περάσουν και ακομα δεν θα τα ξεπληρώσουμε.
4)Επειδή δεν τα έχεις ζήσει αυτά και όπως είναι φυσικό δεν μπορείς ίσως να τα καταλάβεις, σκέψου πόσο αηδίασε ο κόσμος με το ΠΑΣΟΚ που κέρδισε δυο εκλογές ο Καραμανλής. Σκέψου ότι το 2007 κάηκε ολόκληρη η Πελοπόνησος και ούτε και τότε δεν έβγαλε το ΠΑΣΟΚ. Ακόμα και τώρα θα βγεί το ΠΑΣΟΚ γιατί οι ίδιοι οι νεοδημοκράτες αγανάκτησαν με τον Καραμανλή