Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Παπανδρέου: «Η κυβέρνηση φυγομαχεί» Προεκλογική πρεμιέρα με μεγάλη συγκέντρωση στο Θησείο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΤΑ ΝΕΑ)

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Γιώργος Παπανδρέου στην πρώτη του προεκλογική ομιλία, που πραγματοποιήθηκε στο Θησείο για τα 35 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ενώ ζήτησε «ψήφο αυτοδυναμίας». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απάντησε εμμέσως στον πρωθυπουργό -που επεχείρησε να «χρεώσει» στην αξιωματική αντιπολίτευση την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες- λέγοντας ότι «η κυβέρνηση στα δύσκολα φυγομαχεί και ρίχνει τις ευθύνες στους άλλους».

«Στα δύσκολα καταρρέουν. Καταρρέουν από τα αδιέξοδα που δημιούργησαν οι πολιτικές τους», τόνισε ο Γ. Παπανδρέου. «Κάθε φορά που τους τίμησε ο λαός γκρέμισαν ό,τι παρέλαβαν. Καθιστούν τη λαμογιά και τα "κονέ" προνόμιο. Για εκείνους η εξουσία και ο πλούτος είναι δικαίωμα. Για μας η εξουσία είναι ευκαιρία για προσφορά», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που απηύθυνε «μήνυμα αφύπνισης» στην πλειοψηφία των Ελλήνων που «δεν αντέχουν να βλέπουν τον πλούτο της χώρας να ιδιοποιείται από λίγους».

Στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου άσκησε κριτική σε όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής και δεσμεύτηκε για την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης. «Το σημερινό μοντέλο δεν πάει άλλο. Κάθε τι που δεν γίνεται τσιμέντο, γίνεται στάχτη. Δεσμευόμαστε για την πράσινη ανάπτυξη. Μπορούμε να εγγυηθούμε χιλιάδες νέες δουλειές», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Εμείς θα προσλαμβάνουμε γιατρούς, νοσηλευτές, πυροσβέστες και όχι αγροφύλακες», τόνισε.

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει. Στις 4 του Οκτώβρη θα ανατείλει ξανά ο ήλιος της ελπίδας», είπε ο κ. Παπανδρέου.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: