Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Απόπειρα δολοφονίας κατά αξιωματούχου των υπηρεσιών ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας Επίθεση από καμικάζι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 (ΤΑ ΝΕΑ)
Καταζητούμενος εξτρεμιστής πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας με στόχο τον αρμόδιο για θέματα ασφάλειας στο υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκηπα Μοχάμαντ μπιν Νάγιεφ, στην Τζέντα. Ο πρίγκηπας Νάγιεφ τραυματίστηκε ελαφρά.

Το περιστατικό σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, όταν ο πρίγκηπας Νάγιεφ δεχόταν φίλους που ήθελαν να του ευχηθούν με την ευκαιρία του Ραμαζανιού. Ωστόσο, ένας από τους επισκέπτες ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, τα οποία πυροδότησε, με συνέπεια να τραυματιστεί ο πρίγκηπας Μοχάμαντ μπιν Νάγιεφ.

Το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο al Arabiya έδειξε εικόνες του πρίγκηπα, που -μετά την απόπειρα δολοφονίας του- συναντήθηκε με τον Βασιλιά Αμπντάλα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων SPA, δράστης της επίθεσης αυτοκτονίας ήταν ένας άνδρας που καταζητείτο για εξτρεμιστική δράση, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει γίνει γνωστή.

Ο άνδρας πλησίασε τους άνδρες ασφαλείας του πρίγκηπα και τους ανακοίνωσε ότι ήθελε να τον συναντήσει για να τον ενημερώσει αυτοπροσώπως ότι θέλει να παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ασφάλεια του πρίγκηπα έψαξε τον άνδρα, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο πρίγκηπας Μοχάμαντ μπιν Νάγιεφ είναι ο άνθρωπος που έχει καταφέρει να πλήξει καίρια ομάδες που θεωρούνται προσκείμενες στην αλ Κάιντα και οι οποίες σχεδίαζαν σειρά επιθέσεων με στόχο την αποσταθεροποίηση της μοναρχίας.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: