Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Εν Ψυχρώ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010
Ανοίγουν σε λίγες μέρες οι διαδικασίες για την επιλογή των υποψηφίων περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών ενόψει των προσεχών εκλογών για την Αυτοδιοίκηση.
Για τους περιφερειάρχες αναμένουμε άνωθεν εντολή. Για... τους αντιπεριφερειάρχες, η πεπατημένη που ισχύει στις βουλευτές εκλογές.
***
Για τη Ν.Δ. Χριστογιάννης και Παύλος Μπασδάρας εξέφρασαν ενδιαφέρον για την περιφέρεια,  ενώ από πλευράς ΠΑΣΟΚ ισχυρό χαρτί αποτελεί ο πετυχημένος δήμαρχος Δίου Γρ.Παπαχρήστος.
***
Στο δήμο Κατερίνης το ΠΑΣΟΚ συσκέπτεται και πελαγοδρομεί, αφού οι πρώτες προσεγγίσεις με Γιώργο Νταντάμη και Γιώργο Τσιαλό έπεσαν στο κενό, ενώ παραμένουν σταθερές αξίες οι Μωυσιάδης, Κασιμίδης, Παυλίδης.
***
Στη Ν.Δ. περιπλέκονται τα πράγματα λόγω της ενδοπαραταξιακής διαμάχης και της αγωνίας του Σαμαρά να ελέγξει μετεκλογικά τους δημάρχους, δεδομένου ότι η κίνηση της Ντόρας δημιουργεί σημάδια πανικού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
***
Σε επαφή με πολύ μεγάλο όνομα για το δήμο Κατερίνης η πλευρά Σαμαρά, έτσι τουλάχιστον μου είπαν και μη μου καταλογίζετε πρόθεση. Τα αποκαλυπτήρια σε λίγες μέρες.
***
Η πληροφορία είναι έγκυρη και όπως γνωρίζετε η στήλη δεν αεροβατεί ούτε πιθανολογεί. Ανεξάρτητη κίνηση στα σκαριά για το δήμο Κατερίνης, πολυσυλλεκτική. Επικεφαλής ο Στέργιος Μπουσνάκης.
***
Μετά το φιάσκο των τριών δήμων, αμηχανία στο ΠΑΣΟΚ. Αμοιρίδης προτείνει Παπαγεωργίου και Παπαγεωργίου Αμοιρίδη για το δήμο Κατερίνης.
Και όχι βέβαια στο πλαίσιο της συναδερφικής αλληλεγγύης.
***
Στο κενό πέφτουν οι προσπάθειες να δεχθεί να διεκδικήσει το δήμο Κατερίνης ο Παντελής Τσερτικίδης, παρά τις πιέσεις που του ασκούνται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Παραμένει πιστός στη δήλωσή του ότι έκλεισε γι’αυτόν η σελίδα της πολιτικής.
***
Μάχη στο δήμο Δίου-Ολύμπου για το χρίσμα για τη Ν.Δ. με σταθερές αξίες Τσιφοδήμο-Μπέη και προτάσεις σε Κώστα Δημητριάδη και Νίκο Πριόνα.
***
Για το νέο δήμο Πύδνας δεν υπάρχουν προβλέψεις, λόγω του αστάθμητου παράγοντα που λέγεται Κολινδρός. Κερδίζουν έδαφος τρίτες υποψηφιότητες και ο προβληματισμός καλά κρατεί και στα δυο μεγάλα κόμματα.
***
Υπομονή. Μέχρι τέλος του μήνα θα επισημοποιηθούν τα ονόματα των υποψηφίων. Οι προβλέψεις μιλάνε για πολλαπλές υποψηφιότητες και απίθανες καραμπόλες.(ΤΟΠΙΚΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: