Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Μακάβρια αποκάλυψη Έκλεψαν το λείψανο του Τάσσου Παπαδόπουλου!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-12-2009

Σε συναγερμό έχει τεθεί η Κυπριακή Αστυνομία, έπειτα από το πρωτοφανές περιστατικό της κλοπής του λειψάνου του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.
Οι κυπριακές αρχές από το πρωί διεξάγουν έρευνες για την ανεύρεση της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου,την οποία πήραν άγνωστοι,αφού σύλησαν τον τάφο του στο Κοιμητήριο της κοινότητας της Δευτεράς.
Οι άγνωστοι πήραν μόνο τη σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου και όχι το φέρετρο, στο οποίο αυτή βρισκόταν. Ο χώρος του Κοιμητηρίου έχει αποκλειστεί με κορδέλες και απαγορεύεται η είσοδος, ενώ οι δημοσιογράφοι βρίσκονται έξω από το Κοιμητήριο.
Ο Μητροπολίτης Ταμασσού Ησαϊας, στην επαρχία του οποίου βρίσκεται το Κοιμητήριο , χαρακτήρισε "γιγαντιαίο ανοσιούργημα την κλοπή της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου".
Επίσης, απηύθυνε έκκληση να επιδειχθεί ηρεμία και ενότητα από το λαό.
Ακόμη ο Μητροπολίτης, ο οποίος μετέβη στο Κοιμητήριο της κοινότητας της Δευτεράς, δήλωσε ότι ο χώρος έχει αγιαστεί και έτσι θα τελεστεί,εκεί αύριο, και τρισάγιο και μνημόσυνο του Τάσσου Παπαδόπουλου, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατό του.
 Επιπλέον στο κοιμητήριο βρίσκονται όλα τα μέλη της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου καθώς και ο βοηθός αρχηγός της Αστυνομίας Αντρέας Ιατρόπουλος και ο αστυνομικός διευθυντής Λευκωσίας Κύπρος Μιχαηλίδης.
 Σε δηλώσεις του στην Κυπριακή εφημερίδα ο πρώην στενός συνεργάτης του αείμνηστου Τ.Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης, χαρακτήρισε την πράξη αυτή ως εγκληματική και βανδαλιστική πράξη ιεροσυλίας.
 «Εγκληματίες, ιερόσυλοι άνοιξαν τον τάφο του Προέδρου και αφαίρεσαν τη σορό», δήλωσε ο κ. Παντελίδης και πρόσθεσε πως το άδειο φέρετρο εντόπισε γύρω στις 8 το πρωί, πρώην μέλος από την φρουρά του Τάσσου Παπαδόπουλου που πήγαινε κάθε πρωί στο κοιμητήριο για να ανάψει το καντήλι στον τάφο του.
Το πρωτοφανές περιστατικό καταδίκασαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου.
(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ) ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: