Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Διαβεβαιώσεις για μεταφορά των φυλακών του Κορυδαλλού από τον υπουργό Δικαιοσύνης


ΠΕΜΠΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Περίπου χίλιοι κάτοικοι του Κορυδαλλού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης με αίτημα την μεταφορά των φυλακών.


Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Στ. Κασιμάτης συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Δένδια και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα υλοποιηθεί το δίκαιο -όπως χαρακτηρίστηκε- αίτημα υπό την αίρεση ότι θα βρεθεί σύντομα ο κατάλληλος χώρος για την μετεγκατάσταση των φυλακών.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, στον δήμαρχο Κορυδαλλού, η απόφαση είναι μεν ειλημμένη, αλλά αν δεν εξευρεθεί η κατάλληλη έκταση, δεν μπορεί να προχωρήσει το σχέδιο απομάκρυνσης των φυλακών από τον Κορυδαλλό.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, ανέφερε, ότι το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου θα συνταχθεί χρονοδιάγραμμα για την μετεγκατάσταση των φυλακών ή την εκκένωση των φυλακών Κορυδαλλού δια της μεταφοράς των κρατουμένων σε άλλες φυλακές που βρίσκονται ήδη υπό κατασκευή.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού τόνισε ότι δεν είναι δυνατό η μεγαλύτερη φυλακή της χώρας να συνυπάρχει με σχολεία, παιδικούς σταθμούς και αθλητικές εγκαταστάσεις.
kraxtis-gr.blogspot.com..

Δεν υπάρχουν σχόλια: