Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Παπανδρέου: "Θα τα καταφέρουμε"

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΕΘΝΟΣ)

Αισιοδοξος για τη νίκη στις εκλογές και με υποσχέσεις για προνόμια σε όλους περιόδευσε στην Ανατ. και τη Δυτ. Αττική ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Περιοδεία στην Ανατολική και τη Δυτική Αττική πραγματοποίησε το Σάββατο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπαβδρεου, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατεία.


Παπανδρέου:  Θα τα καταφέρουμε

«Η δυτική Αττική έχει τεράστια προβλήματα περιβάλλοντος, ανεργίας, υποβάθμισης και κοινωνικής απομόνωσης. Έξι χρόνια είχαμε μια κυβέρνηση που, παρά τις πολλές υποσχέσεις, εγκατέλειψε αυτή την περιοχή», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, με δηλώσεις του από την Ελευσίνα.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε πως «οι κάτοικοι και οι τοπικοί φορείς δείχνουν τι μπορούμε να κάνουμε ως Έλληνες», καθώς «με δική τους δουλειά και προσπάθεια έγινε η Ελευσίνα πρωταθλήτρια της ανακύκλωσης». Πρόσθεσε δε, ότι συμμαζεύτηκαν τα οικονομικά, δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας και πως ακόμα περισσότερο αναδείχθηκε ο πολιτιστικός πλούτος μέσα από το Θριάσειο πεδίο.

«Είναι ανάγκη για μια ισχυρή κυβέρνηση, που θα αξιοποιήσει τον ανθρώπινο και τον πολιτιστικό πλούτο, όπως είναι και η περιοχή του Αισχύλου για να μπορέσουμε να κάνουμε την "πράσινη ανάπτυξη" μια χώρα, που θα φέρει επενδύσεις και θα στηρίξει τον πολίτη, το ανθρώπινο δυναμικό και το όμορφο περιβάλλον».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, εξέφρασε την αισιοδοξία του. «Θα τα καταφέρουμε», είπε.

Νωρίτερα, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους της περιοχής, στον πεζόδρομο Νικολαΐδου, και με νέους σε ίντερνετ καφέ, που επισκέφθηκε.

«Θα δώσω φωνή σε εσάς με τις φρέσκιες και ανατρεπτικές ιδέες, που έχετε, να αλλάξουμε τη χώρα», τους είπε, μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε από την προϊσταμένη Αρχαιοτήτων για τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας.

Πριν την επίσκεψή του στην Ελευσίνα, ο κ. Παπανδρέου είχε επισκεφθεί τον δήμο Αχαρνών και συγκεκριμένα το Μενίδι, όπου ξεναγήθηκε στο Μουσείο της πόλης.

«Δεν θα μοιράσουμε προνόμια για τους λίγους, θα εγγυηθούμε δικαιώματα για όλους», τόνισε σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στους κατοίκους του Μενιδίου, στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου. Είπε ακόμη ότι το κόμμα του δεν λέει ότι όλα είναι εύκολα, αλλά ότι «θα χτυπηθούμε με τα δύσκολα και τα κατεστημένα, που δεν θέλουν να πάει η χώρα μπροστά».

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι «λέει πως για όλα φταίει κάποιος άλλος, ο εργαζόμενος, ο μισθωτός, ο ιδιωτικός υπάλληλος, το νοικοκυριό και γι' αυτό προτείνει να ρίξει και άλλα βάρη σε αυτούς».

«Εμείς λέμε ότι πρέπει να φτιάξουμε κράτος που σέβεται τον πολίτη, τον εργαζόμενο και τη νεολαία, που δεν σπαταλά πελατειακά», ανέφερε, μεταξύ άλλων, και κατέληξε: «Οχι πολλά για τους λίγους και λίγα για τους πολλούς, αλλά δίκαιη αναδιανομή».

Τον κ. Παπανδρέου συνόδευσαν στην περιοδεία του υποψήφιοι βουλευτές της περιφέρειας Αττικής, μεταξύ των οποίων ο Θόδωρος Πάγκαλος και η Εύη Χριστοφιλοπούλου.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: