Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Συνέντευξη τύπου του Γραμματέα της Ν.Ε. Γιάννη Μαλτζάρη - 35 χρόνια ΠΑΣΟΚ

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον Μ. Χρυσοχοϊδη αύριο στο Συνεδριακό Κέντρο

Με αφορμή τα 35 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και στο πλαίσιο του εορτασμού του κινήματος, ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Γιάννης Μαλτζάρης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα Μ.Μ.Ε. χθες το πρωί, "ξεφύλλισε" το κείμενο της 3ης Σεπτεμβρίου του 1974.

Με αφορμή τον εορτασμό γενεθλίων του ΠΑΣΟΚ για τα 35 χρόνια από την ίδρυσή του, αύριο Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. θα βρίσκεται στην Κατερίνη ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Ο κ. Χρυσοχοίδης θα παραβρεθεί για μια πολιτική εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης, ύστερα από κάλεσμα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας.

Ο κ. Μαλτζάρης

Μεταξύ άλλων ο κ. Μαλτζάρης έκανε αναφορά την ιστορική πορεία του κινήματος από τότε μέχρι σήμερα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην "ψαροκώσταινα" της Ευρώπης επί πρωθυπουργίας Κ. Σημίτη "Πριν από 35 χρόνια με την διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη και μέσα από μια ανεπανάληπτη πρωτοβουλία, γεννήθηκε το ΠΑΣΟΚ. Αντιλαμβάνεσθε όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες, ότι το κίνημα μας μέσα από τα χρόνια διακυβέρνησης του άλλαξε ολόκληρη τη δομή της Ελληνικής κοινωνίας. Θα μπορούσα απλά να αναφέρω τον ιδρυτή μας τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου και την πρώτη 8ετία της διακυβέρνησης του, που αναμφισβήτητα τότε εμπέδωσε τη Δημοκρατία και όλους τους Δημοκρατικούς θεσμούς στην Ελλάδα, που ξέρετε πολύ καλά οι παλαιότεροι το έλλειμμα το οποίο υπήρχε, όπως αναμφισβήτητα έφερε ξανά πίσω το χαμένο χαμόγελο και τη χαμένη ελπίδα, την χαμένη αξιοπρέπεια σε όλο τον Ελληνικό λαό.

Αναμφισβήτητο γεγονός είναι τη 2η περίοδο διακυβέρνησης του κράτους από το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε κανείς να μην αναφέρει την 8ετία του μετέπειτα πρωθυπουργού του κ. Κώστα Σημίτη, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα έργα υποδομής που γίνανε σε όλη την Ελλάδα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το ΠΑΣΟΚ την Ελλάδα, την ψαροκώσταινα τότε της Ευρώπης, την έκανε ένα ισχυρό έτερο με φωνή στα Ευρωπαϊκά δεδομένα... κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει για την αξιοπρέπεια στο Ελληνικό Δημόσιο, για τις αξιοκρατικές διαδικασίες στην επιλογή προσωπικού. Σαφώς δεν μπορούμε να αφήσουμε απ' έξω τα μεγάλα έργα του ΠΑΣΟΚ στην παιδεία, την υγεία, στην δημόσια διοίκηση, στην αγροτιά".

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Γιάννης Μαλτζάρης αναφέρθηκε στη σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. ενώ παράλληλα έκανε λόγο και για πρόωρες εκλογές "Ξέρετε πολύ καλά ότι σήμερα, αύριο, όλοι περιμένουμε να γίνουν κάποιες κινήσεις από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και ενδεχομένως να πάμε σε εκλογές τον Οκτώβριο ή τον Μάρτιο. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το όραμα το οποίο έδινε και δίνει το ΠΑΣΟΚ στην Ελληνική κοινωνία σήμερα είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Αντιλαμβάνονται όλοι οι Έλληνες ότι μετά από τις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου που η κυβέρνηση της Ν.Δ. μας έλεγε ότι πήρε το μήνυμα και ότι έχει καταλάβει γιατί ο κόσμος της "γύρισε την πλάτη", σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Και πραγματικά θα δυσκολευτεί πάρα πολύ κάποιος να σκεφτεί για ποιο λόγο θα πρέπει να ξαναψηφίσει Ν.Δ. Το όραμα του Γιώργου Παπανδρέου για μια νέα Ελλάδα, για μια νέα, ισχυρή και δίκαιη Ελλάδα, είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Είμαστε βέβαιοι ότι αργά ή γρήγορα το ΠΑΣΟΚ θα ξαναέρθει στην κυβέρνηση και ο Γιώργος Παπανδρέου θα γίνει πρωθυπουργός. Τα 35 χρόνια του ΠΑΣΟΚ δεν αποτελούν για μας μόνο μία σημαντική παρακαταθήκη, αλλά συνιστούν ταυτόχρονα εγγύηση της ιστορικής προοπτικής του ΠΑΣΟΚ".

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: