Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Ο Σίσυφος στο μπαλκόνι

Το παιδικό βιβλίο του Πέτρου Τατσόπουλου «ο Σίσυφος στο μπαλκόνι», παρουσιάζεται την ερχόμενη Παρασκευή στην πόλη μας, σε μια εκδήλωση που διοργανώνει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και το βιβλιοπωλείο Ηλιάτορας.
O_SISYFOSΤο βιβλίο το οποίο έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών το 2009 θα παρουσιάσουν μαθητές της Ε’ Τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς και συγγραφέας, ενώ η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο «Ηλιάτορας» που βρίσκεται στη Μ. Αλεξάνδρου 67
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Όταν η Κυβέλη μαζεύει έναν αδέσποτο γάτο που βρίσκει στην παιδική χαρά ένα πρωί, η ζωή και των δύο φαίνεται να αλλάζει προς το καλύτερο. Η Κυβέλη, συντετριμμένη από το διαζύγιο των γονιών της, βρίσκει παρηγοριά στο χαρισματικό κατοικίδιό της, που δείχνει προτίμηση στα έξυπνα βιβλία της, ενώ ο Σίσυφος ο γάτος –που έχει βαρεθεί τα στριμμένα παιδιά, τα επιθετικά κοπρόσκυλα και τις μοναχικές γριούλες– βρίσκει επιτέλους ασφαλές καταφύγιο μετά τη ζωή στους δρόμους. Αλλά, τι συμβαίνει όταν η Κυβέλη ερωτεύεται έναν μύωπα, μαλθακό συμμαθητή της, που έχει αλλεργία στις γάτες; Και ακόμα, θα ξεφύγει ο ...Σίσυφος από τις άγριες συμπλοκές με τον Γκρέγκορι, έναν ξιπασμένο σκύλο και αρχηγό των κοπρόσκυλων της γειτονιάς, ο οποίος τρέφει εχθρικά αισθήματα για τις γάτες, εξαιτίας ενός τραυματικού ταξιδιού του στο εξωτερικό; Και ενώ φάνηκε πως ο Σίσυφος είχε βρει το τέλειο σπίτι, τα βάσανά του αρχίζουν ξανά, όπως και του μυθικού συνονόματού του.
Μια τρυφερή ιστορία για παιδιά κάθε ηλικίας, γεμάτη πικάντικες γατίσιες φιλοσοφίες σχετικά με το νόημα της ζωής, τα κουνούπια και τα μηχανάκια.

Τι έγραψε ο τύπος
Ένας γάτος που φιλοσοφεί με άποψη για τα ανθρώπινα, μια άψογη στην απλότητά της έκδοση που τη ζηλεύουν πολλοί! Η Ναταλία Καπατσούλια εικονογράφησε καταπληκτικά κι έφτιαξε έναν ήρωα χαριτωμένο, με έντονη προσωπικότητα, αποδίδοντας το πνεύμα του δημιουργού του!
Μαρίζα Ντεκάστρο, ΤΑ ΝΕΑ (Βιβλιοδρόμιο)

Ο Πέτρος Τατσόπουλος μεταμορφώνει τη συγγραφική του φωνή σε γατίσια, για να κάνει μια χιουμοριστική κριτική της καθημερινής ζωής, κριτική που εκτείνεται από την ανθρώπινη συμπεριφορά προς τα ζώα ως τα πιο σοβαρά οικογενειακά ζητήματα, όπως το διαζύγιο, που θα διασκεδάσει εξίσου –αν και πιθανώς για διαφορετικούς λόγους- τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους.
Μυρτώ Τσελέντη, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ (Culture)

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Πέτρος Τατσόπουλος γεννήθηκε στο Ρέθυμνο τον Δεκέμβριο του 1959. Mεγάλωσε στην Αθήνα. Φοίτησε στη Βιομηχανική και στην Πάντειο, δίχως να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Εργάστηκε ως ασκούμενος κοινωνικός λειτουργός, σεναριογράφος, δημοσιογράφος, σύμβουλος εκδόσεων και παρουσιαστής στη δημόσια τηλεόραση της εκπομπής για το βιβλίο «Πνεύμα αντιλογίας». Έχει γράψει 16 βιβλία. Ο Σίσυφος στο μπαλκόνι, το οποίο βραβεύτηκε με το Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 2009, είναι το πρώτο του βιβλίο για παιδιά.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: