Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - Επισκέψεις σε Πράγα, Δρέσδη και Λειψία


EPISKEPSEIS_1

Το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης με τριάντα τέσσερις μαθητές της Γ΄ γυμνασίου και πέντε συνοδούς καθηγητές πραγματοποίησε την πολιτιστική του δράση ενταγμένη σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα στις πόλεις Πράγα – Δρέσδη – Λειψία και με θέμα «Πορτρέτα προσωπικοτήτων στα γράμματα και στις τέχνες – Εκπαιδευτικό σύστημα των δύο χωρών»....

EPISKEPSEIS_2Κατά την επίσκεψη στην Πράγα, την πρώτη ημέρα έγινε ξενάγηση στο δημαρχείο, στον πύργο της πυρίτιδας, στο αστρονομικό ρολόι, στον καθεδρικό ναό, στο μοναστήρι Λορέττο, στην πέτρινη γέφυρα του Καρόλου και στο εθνικό θέατρο. Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Ελληνική Πρεσβεία της Πράγας με στόχο τη γνωριμία των τρόπων επικοινωνίας μεταξύ δύο κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και του εκπαιδευτικού συστήματος των δύο χωρών. Ακολούθησε συζήτηση του πρέσβη με τους μαθητές και τους καθηγητές. Παράλληλα παρουσιάστηκαν εργασίες με σχετικά θέματα.
EPISKEPSEIS_3Τη δεύτερη μέρα παραμονής στην πόλη της Πράγας συνεχίστηκε η ξενάγηση στην Καστρούπολη, στο δρόμο των Αλχημιστών, ενώ το βράδυ η ομάδα παρακολούθησε παράσταση στο Μαύρο Θέατρο αφού προηγήθηκε  παρουσίαση εργασίας των μαθητών για το Μαύρο Θέατρο και τον παραλληλισμό του με το θέατρο Σκιών και τον Καραγκιόζη.
Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Λειψία και πιο συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο, στο παλαιό Δημαρχείο, στο Χρηματιστήριο και στην εκκλησία του Αγίου Θωμά όπου βρίσκεται ο τάφος του Μπαχ. Οι μαθητές παρουσίασαν εργασία με θέμα τη ζωή των Μπαχ, Μότσαρτ και Ντβόρζακ.
EPISKEPSEIS_4Κατά την τελευταία μέρα του πολιτιστικού προγράμματος η ομάδα αναχώρησε για τη Δρέσδη όπου επισκέφτηκε το παλάτι, το Δημαρχείο και τοΤσβίνγκερ, όπου υπάρχει αίθουσα Μαθηματικών και Φυσικής. Οι μαθητές παρουσίασαν εργασίες για τους Αϊνστάιν, Καραθεοδωρή, Φαρενάιτ, Κίρχοφ, Ωμ, Πλανκ, Χερτζ και Ραίντγκεν.
Ακολούθησε ο δρόμος της επιστροφής. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με  επιτυχία και με τις καλύτερες εντυπώσεις σε μαθητές και συνοδούς καθηγητές.(ΠΟΛΙΤΕΙΑ)
EPISKEPSEIS_5

Δεν υπάρχουν σχόλια: