Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Θα μειωθεί το κόμιστρο στα διόδια Λεπτοκαρυάς;

DIODIA
Ένα απλό και εύλογο ερώτημα θέτει ο βουλευτής Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αμοιρίδης: Θα μειωθεί (στο μισό) το κόμιστρο διοδίων της Λεπτοκαρυάς, τώρα που, ναι μεν δεν θα λειτουργεί ο σταθμός του Αιγινίου, ο παραχωρησιούχος όμως θα εισπράττει το «διάφορο» (για τα οχήματα που διέρχονται απ’ τον καταργημένο σταθμό) απ’ τα έσοδα του σταθμού των Μαλγάρων;...AMOIRIDHSΤο παραπάνω ερώτημα απευθύνει ο βουλευτής του νομού στον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, μετά και τις προχθεσινές δηλώσεις (από τη Θεσσαλονίκη) του υφυπουργού Γιάννη Μαγκριώτη περί συμφωνίας του δημοσίου και του παραχωρησιούχου της εθνικής οδού για κατάργηση του σταθμού διοδίων του Αιγινίου, μέσω της «αξιοποίησης» όπως είπε, που «θα αρχίσει σταδιακά λίγο πριν το καλοκαίρι», του σταθμού των Μαλγάρων.
Ο κ. Αμοιρίδης, υπενθυμίζει ότι στη σύμβαση παραχώρησης της εθνικής οδού στην «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο ΑΕ» υπήρχε πρόβλεψη να μειωθεί το κόμιστρο για τα διερχόμενα οχήματα στο Σταθμό Διοδίων Λεπτοκαρυάς, άμα τη ενάρξει της λειτουργίας του νέου σταθμού διοδίων του Αιγινίου.
Και αφού η παραχωρησιούχος εταιρεία θα εισπράττει, από τα έσοδα των διοδίων των Μαλγάρων, το ποσό που της αναλογεί για τα διερχόμενα από τον καταργημένο σταθμό διοδίων του Αιγινίου οχήματα, ερωτά τον υπουργό αν θα ισχύσει η παραπάνω ρύθμιση.
Η οποία, σύμφωνα με παλαιότερες ανακοινώσεις της «Αιγαίο», προέβλεπε τη μείωση του κομίστρου των διοδίων Λεπτοκαρυάς στο μισό από το σήμερα ισχύον, που είναι 2,40 ευρώ.

Ο βουλευτής του νομού ερωτά επίσης τον υπουργό αν η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να ζητήσει την άμεση εφαρμογή του συγκεκριμένου άρθρου, ώστε αρκετά πριν το καλοκαίρι να τεθεί σε ισχύ η μείωση του κομίστρου, η οποία θα επιδράσει ευεργετικά στην αύξηση των επισκεπτών σε μια περιοχή, η οποία επλήγη σημαντικά από τον πολύμηνο αποκλεισμό της, λόγω της κατολίσθησης στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Πέρα από αυτά, ο κ. Αμοιρίδης, χαρακτηρίζει «ικανοποιητική» τη λύση που έδωσε το υπουργείο στο πρόβλημα (και ως προς την κατάργηση του σταθμού των διοδίων Αιγινίου και ως προς την «κάλυψη» των απωλειών του παραχωρησιούχου από τα έσοδα των κρατικών διοδίων των Μαλγάρων), εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υλοποίησε προεκλογική της δέσμευση προς τους κατοίκους της Πιερίας, «αναγνωρίζοντας», όπως σημειώνει, «τα πολλαπλά προβλήματα που θα δημιουργούσε ένας επιπλέον σταθμός διοδίων στη βόρεια Πιερία και με δεδομένο ότι σε μικρή απόσταση λειτουργεί εκείνος των Μαλγάρων».
Επισημαίνει τέλος πως, «παρόλα αυτά, το πρόβλημα στη νότια Πιερία, ελλείψει ενός ασφαλούς παράλληλου δρόμου που θα συνδέει τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Ανατολικού Ολύμπου, θα συνεχίσει να υφίσταται μέχρις ότου κατασκευαστούν τα απαραίτητα έργα».(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: