Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Εκτός διαδικτύου

Μπορεί το ίντερνετ να έφερε τη επανάσταση στον τουρισμό, οι τουριστικές επιχειρήσεις της Ολυμπιακής Ακτής όμως δεν μπορούν να απολαύσουν τα αγαθά της.
Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι από προβληματική έως ανύπαρκτη, με αποτέλεσμα οι επιπτώσεις στις δραστηριότητές τους και μάλιστα σε μια συγκυρία σαν τη σημερινή που η οικονομική κρίση τους χτυπά αλύπητα, να είναι ...ολέθριες.
Το πρόβλημα πάντως δεν πρόκειται να λυθεί σύντομα. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Τεχνικού Τμήματος του ΟΤΕ Κατερίνης Άγγελο Τούφα, ο τηλεπικοινωνιακούς κόμβος (DSLAM) του δικτύου ADSL βρίσκεται στην Παραλία, η εμβέλειά του είναι μέχρι 3,5 χιλιόμετρα και η Ολυμπιακή Ακτή απέχει 5, οπότε είναι λογικό η οποιαδήποτε σύνδεση να είναι προβληματική.
Ο ΟΤΕ έχει εντοπίσει το πρόβλημα, αλλά όπως μας διαβεβαίωσε  ο κ. Τούφας, για την ώρα δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Η λύση θα δοθεί με την αντικατάσταση όλων των δικτύων χαλκού από δίκτυο οπτικών ινών, πράγμα το οποίο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2011, ενώ για την Ολυμπιακή Ακτή-λόγω που η περιοχή είναι τουριστική-προβλέπεται να γίνει μέσα στο 2010.
Και αυτό το καλοκαίρι πάντως, οι κάτοικοι κι οι επιχειρηματίες της περιοχής καλά θα κάνουν να μη βασιστούν στις υπηρεσίες διαδικτύου, καθώς τα προβλήματα θα συνεχιστούν.(
Πολιτεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: