Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου


Οι συντάκτες της Πολιτείας και της Επτά, σχολιάζουν την επικαιρότητα και όχι μόνο

DIODIA_AIGINIOY

Ως θετική, χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα, την αναβολή είσπραξης διοδίου τέλους στο σταθμό του Αιγινίου έως τον Ιούνιο του 2010.
«Ελπίζουμε», αναφέρει, «ότι στο χρονικό αυτό διάστημα η πολιτεία θα λάβει μέτρα για να προστατέψει τους πολίτες της από αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις, από άνιση μεταχείριση και από αποικιοκρατικές στρατηγικές».
Σημειώνει πάντως ότι θα συνεχίσει το δικαστικό αγώνα «μέχρι οι υποσχέσεις να γίνουν νόμοι και μέχρι, αυτοί που αναλαμβάνουν τέτοια έργα, πρώτα να σέβονται τις προσωπικότητες και τις ζωές των πολιτών και ....στη συνέχεια να υπολογίζουν τα κέρδη τους».
Με το συμπάθιο, αλλά, αυτοί που αναλαμβάνουν τέτοια έργα, μόλις μάθουν να βάζουν σε δεύτερη μοίρα τα κέρδη τους, θα σταματήσουν να αναλαμβάνουν τέτοια έργα.


Διαβάζω πάλι ότι, με βάση τα στοιχεία της Εφορίας, μισθωτοί και συνταξιούχοι φαίνονται, να είναι οι πιο πλούσιοι Έλληνες, με μέσο δηλωθέν εισόδημα 14.437 και 11.873 ευρώ αντίστοιχα, όταν οι εμποροβιοτέχνες δηλώνουν 10.440 και οι ελεύθεροι επαγγελματίες ακολουθούν με μέσο δηλωθέν εισόδημα 9.047 ευρώ.
Χρόνια τώρα, δεκαετίες ολόκληρες, τα στοιχεία δείχνουν το ίδιο ακριβώς πράγμα. Επιβεβαιώνοντας απλά ότι οι κυβερνήτες τη χώρας ή είναι εντελώς αφελείς, ή είναι εντελώς ανίκανοι, ή είναι εντελώς ένοχοι για την ηθική (ου μην και φυσική) αυτουργία.
Επομένως, αν η νέα κυβέρνηση (και οι παλιές κυβερνητικές της καραβάνες) θέλει να κάνει κάτι (για να αποδείξει ότι δεν είναι ανίκανη ή αφελής) ας το κάνει χωρίς πολλά-πολλά λόγια.
Σε ειδική μελέτη του ΟΟΣΑ, αποδεικνύεται ότι στην Ελλάδα, δεν φτάνει που έχουμε φοροδιαφυγή, έχουμε και αυξημένο κόστος είσπραξης φόρων.
Η χώρα μας είναι η μοναδική για την οποία τα διαθέσιμα στοιχεία για το κόστος του φοροεισπρακτικού μηχανισμού αφορούν μόνο το 2003 και το 2004. Και σύμφωνα με αυτά, το συνολικό κόστος είσπραξης φόρων σε σχέση με τα καθαρά έσοδα ανέρχεται σε 1,69%, όταν το 2003 ήταν 1,65%.
Tο 2004, το συνολικό κόστος είσπραξης φόρων είχε υπολογιστεί από τον ΟΟΣΑ σε 620 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 537,6 εκατ. ήταν μισθοί και 6 εκατ. κόστος μηχανογράφησης. Τα υπόλοιπα 76 εκατ. αφορούσαν κόστη από γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Επίσης, μας κοστίζει τα μαλιοκέφαλά μας κα η γραφειοκρατία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υπολογίσει ότι το συνολικό κόστος της γραφειοκρατίας στην Ελλάδα ανέρχεται σε 6,8% του ΑΕΠ, δηλαδή σε 16 δισ. ευρώ το χρόνο. Η περιττή γραφειοκρατία προκαλεί ετήσιο κόστος 4 δισ. ευρώ. Πρόκειται για το υψηλότερο κόστος μεταξύ των κρατών-μελών της Ε. Ε.

A_1
Μπορεί υφυπουργό να μην έχει η Πιερία, έχει όμως «σκιώδη» υφυπουργό…
Και από ό,τι κατάλαβα, μόνο η ΟΝΝΕΔ Κέντρου Κατερίνης το έχει καταλάβει!
«Ο βουλευτής και Ολυμπιονίκης μας διαπρέπει για ακόμη μία φορά και μας κάνει όλους περήφανους για τον άξιο αυτό άνδρα της Πιερίας», αναφέρει σε συγχαρητήριο της προς τον βουλευτή…
Αμάν βρε νεολαίοι! Τέτοιο πάθος, ούτε όταν ο βουλευτής μας έβγαζε στους δρόμους για να πανηγυρίσουμε τις αθλητικές του επιτυχίες! Πού να αναλάβει και χαρτοφυλάκιο!


A_2
Πώς το έγραψε το δελτίο τύπου της Αιγαίο; Ο δρόμος έκλεισε διότι έπεσαν μικροί και μεγάλοι όγκοι …λίθων;
Δηλαδή, αν έπεφταν βράχοι, πόσα χρόνια θα έμενε κλειστός;
Πάντως «γκαντεμιά» για την Αιγαίο… πάνω που θα έκανε χρυσές δουλειές, πάνω που θα άνοιγε κι άλλο μαγαζί στο Αιγίνιο, ήρθαν μερικοί λίθοι (μικροί και μεγάλοι) και χάλασαν όλη τη γιορτή.
Οφείλουμε, ωστόσο, να προειδοποιήσουμε ότι καταλαβαίνουμε τη διαφορά μεταξύ λίθου και ηλιθίου, όσο κι αν κάποιοι επιμένουν να μας περνάν για ηλίθιους!


Υπέρ της επανάληψης της «δίκης των 6» τάχθηκε η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, κάνοντας δεκτή εισήγηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθαν. Κονταξή.
Πρόκειται για τη δίκη που ακολούθησε της Μικρασιατικής καταστροφής, στέλνοντας στο απόσπασμα έξι πολιτικούς και στρατιωτικούς της εποχής, για εσχάτη προδοσία.
Αυτό θα πει «ταχύτατη απονομή Δικαιοσύνης», αλλά όλα σχετικά είναι.

A_4
Ακόμα και τις… ελιές στόλισε ο Δήμος Κατερίνης!
Χριστουγεννιάτικα φωτάκια, στις ελιές των κυκλικών κόμβων…
Α, δεν κατάλαβα! Δεν σας φαίνεται περίεργο που πετάνε οι τάρανδοι του Άγιου Βασίλη και σας προκαλούν περιέργεια τα λαμπάκια στις ελιές; Ότι έχει ο καθένας στολίζει και με ότι έχει ο καθένας… πετάει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: