Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Ορκίζεται πρωθυπουργός

ΤΡΙΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=88857

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ορκίζεται ο νέος πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανακοινώσει το υπουργικό συμβούλιο που θα ορκιστεί αύριο.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega, η ορκωμοσία του Γ. Παπανδρέου θα προηγηθεί εκείνης της κυβέρνησής του κατά ένα 24ωρο, εξαιτίας των ευρύτατων αλλαγών που προωθούνται. Συγκεκριμένα, οι συγχωνεύσεις υπουργείων και η ίδρυση νέων χαρτοφυλακίων απαιτούν την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων, αρά και την υπογραφή τους από πρωθυπουργό. Ο κ. Κ. Παπούλιας στη χθεσινή τους συνάντηση ευχήθηκε καλή δύναμη στο νέο πρωθυπουργό λίγο πριν του αναθέσει, σύμφωνα με το Σύνταγμα, την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο νικητής των εκλογών ευχαρίστησε τον Πρόεδρο, λέγοντας ότι χρειαζόμαστε την ευχή σας για δύναμη, γιατί η στιγμή είναι δύσκολη, ενώ το εύρος της νίκης δείχνει την ελπίδα του λαού και τη διάθεσή του για σημαντικές τομές.

"Δεν ξενυχτίσατε πολύ", είπε ο κ.Παπούλιας στον κ. Παπανδρέου, με τον δεύτερο να απαντά ότι "όχι... Ήταν σύντομο, εξ άλλου χρειαζόμαστε όλοι μας τη δύναμη, γιατί είναι πολλές οι ευθύνες".

Ανταπαντώντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στον κ. Παπανδρέου ότι "ελπίζω να κάνετε αυτό που λέτε, για σημαντικές τομές, άλλωστε, είστε και προπονημένος", με τον κ. Παπανδρέου να απαντά "και οι δυο είμαστε προπονημένοι".

Νωρίτερα, ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, μετέβη στο προεδρικό Μέγαρο και υπέβαλε στον κ. Παπούλια την παραίτηση της κυβέρνησής του.

Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών ανακοίνωσε στον κ. Παπούλια ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: