Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Πυρά κατά Παπανδρέου

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΙΟΥ 2009 - ΕΘΝΟΣ

Προσωπική επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.


Πυρά κατά Παπανδρέου

Ο Κώστας Καραμανλής ήταν ιδιαίτερα επικριτικός και χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για λασπολογία και βουλιμία για εξουσία ενώ αναφερόμενος στην χθεσινή διακοπή των εργασιών της Βουλής σημείωσε ότι αποτελεί συνηθισμένη πρακτική ενόψει εκλογών για την εξασφάλιση ηπίου πολιτικού κλίματος.

Αναφορικά με την παραγραφή όλων των «γαλάζιων» αδικημάτων με την πρόωρη διακοπή των εργασιών ο Κώστας Καραμανλης επεσήμανε ότι όλες οι υποθέσεις "εξετάστηκαν εις βάθος" και πως η" κυβέρνηση αυτή δεν έχει τίποτε να κρύψει. Δεν έχει τίποτε να συγκαλύψει".

"Η κυβέρνηση θέλει να βαδίσει η Χώρα στις ευρωεκλογές με πολιτικούς όρους. Επιδιώκει ήπιο πολιτικό κλίμα." σημείωσε χαρακτηριστικά.

"Είναι γνωστοί και οι λασπολόγοι και συκοφάντες σ' αυτόν τον τόπο" σημείωσε αναφερόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου τον οποίο κατηγόρησε για διαστρέβλωση, πολιτικό κυνισμό και ανευθυνότητα.

"Όλα τα οράματά του αρχίζουν και τελειώνουν με την ίδια βουλιμία: Πώς να πάρει την εξουσία... Αντί της συστράτευσης σε κοινούς στόχους, η Αξιωματική Αντιπολίτευση επέλεξε την αντίδραση σε όλα. Επέλεξε τη σκανδαλολογία. Επέλεξε να παρασύρει τον Τόπο στο δρόμο της ανευθυνότητας, στο δρόμο της κομματικής εμπάθειας. Ματαιοπονούν, όμως", είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Καραμανλής.

Μήνυμα στα Σκόπια

Ο πρωθυπουργός έκανε επίσης λόγο για "πολιτική ανοιχτών οριζόντων, με εθνική αυτοπεποίθηση και υπεράσπιση των δικαίων και των δικαιωμάτων της χώρας με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα" και μίλησε για "απαράβατες κόκκινες γραμμές στα εθνικά ζητήματα, γραμμές, οι οποίες δεν αλλοιώνονται, δεν παζαρεύονται και δεν εγκαταλείπονται" ενώ επαναδιατυπώσε την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική πορεία όλων των γειτονικών χωρών.

"Πιστεύουμε ότι η περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης μπορεί να αποτελέσει μια αδιάσπαστη γειτονιά της Ενωμένης Ευρώπης, μια γειτονιά σταθερότητας, ανάπτυξης και προόδου, μια γειτονιά με πύλη εισόδου τη Θεσσαλονίκη", σημείωσε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε τη σταθερή στάση της Ελλάδας περί του δρόμου που θα οδηγήσει την πΓΔΜ στην ευρωατλαντική της προοπτική, δρόμος που δεν είναι άλλος από "την αμοιβαία αποδεκτή λύση στην εκκρεμότητα της ονομασίας".

Κάλεσε δε, τη γειτονική χώρα να εγκαταλείψει τις υπεκφυγές, τους εθνικισμούς του παρελθόντος και τις ανιστόρητες εμμονές.

Τέλος αναφέρθηκε σε όλες τις δραστηριότητες της ασκούμενης πολιτικής, από τη στρατηγική περί τα οικονομικά έως τα δημόσια έργα, την Παιδεία, την προστασία του περιβάλλοντος και τον Τουρισμό.

kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: