Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Κλείνει μια τάξη δημοτικού στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης

ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - (ΕΘΝΟΣ)
Το κλείσιμο μιας τάξης δημοτικού σχολείου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, για μία εβδομάδα, αποφάσισε η νομαρχία, έπειτα από την εμφάνιση κρουσμάτων νέας γρίπης σε μαθητές

Έξι νέα κρούσματα του ιού της νέας γρίπης (Η1Ν1) επιβεβαιώθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έξι μαθητές δημοτικού σχολείου του Πανοράματος, που φοιτούν στην ίδια τάξη και στο ίδιο τμήμα.


Κλείνει μια τάξη δημοτικού στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Βορείου Ελλάδος, Τζίνα Λεπτοκαρίδου - Λακασά, ο ένας εκ των μαθητών -που βρέθηκε "θετικός"- αποθεραπεύτηκε ήδη και ίσως την Πέμπτη επιστρέψει στο σχολείο.

Σύμφωνα πάντα με την κ. Λεπτοκαρίδου, οι άλλοι πέντε μαθητές (τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι), βρέθηκαν θετικοί στο νέο ιό της γρίπης, που ταυτοποιήθηκε σήμερα.

Για τα νέα κρούσματα οι αρμόδιες Αρχές ενημέρωσαν τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και πάρθηκε κοινή απόφαση -ύστερα από συνεννόηση και με τον νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη- για το κλείσιμο της συγκεκριμένης τάξης για μια εβδομάδα.

«Τα συμπτώματα των ασθενών είναι ήπια και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία», τόνισε η κ. Λεπτοκαρίδου.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: