Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Μεγάλη συμμετοχή


ekthesh_12-10Πέρα από κάθε προσδοκία αναμένεται να είναι η συμμετοχή βιοτεχνικών και εμπορικών επιχειρήσεων του νομού μας, στην 1η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση που διοργανώνεται στην πόλη μας, με τη συνεργασία του ΕΒΕ Πιερίας, του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, της ΟΕΒΕΠ της Νομαρχίας Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης.

Περισσότεροι από 60 εκθέτες, ίσως και 65, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, θα συμμετάσχουν, δημιουργώντας ευχάριστο πονοκέφαλο στους διοργανωτές.
«Σχεδόν έχει καλυφθεί το σύνολο του χώρου της Έκθεσης», τονίζει ο Κώστας Ρέχας, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή έχουνε μείνει προς διάθεση ελάχιστα τετραγωνικά. «Φαίνεται ότι κι αυτά τις επόμενες μέρες θα κλείσουνε», εκτιμά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Έκθεση θα σημειώσει σημαντική επιτυχία, παρά το ρίσκο αλλαγής χώρου. Το ότι η έκθεση φέτος απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες και δεν είναι αυστηρά κλαδική, είναι ένα από τα θετικά στοιχεία τα οποία συμβάλουν στην επιτυχία της, συμπληρώνει.
Περισσότεροι από 60 εκθέτες, θα προωθήσουν τα προϊόντα της επιχείρησής τους, σε έναν εκθεσιακό χώρο 2,5 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, κατά τα πρότυπα μεγάλων Ευρωπαϊκών Εκθέσεων και σε ένα χώρο, που μέχρι πρόσφατα εξυπηρετούσε μόνο τις ανάγκες της Εμποροπανήγυρης του Δήμου Κατερίνης. Η τελετή εγκαινίων θα γίνει την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, ενώ θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου.
Παράλληλα, οι διοργανωτές προγραμματίζουν και παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες θα ξεκινούν μετά τις 9 το βράδυ, σε ειδικό χώρο 400 τετραγωνικών μέτρων, όπου σύλλογοι της Πιερίας θα παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς για επισκέπτες και εκθέτες.

Ο κ. Ρέχας, τόνισε ιδιαίτερα ότι «παρά τη δύσκολη συγκυρία και τη μεγάλη κρίση που βιώνουμε, αφού φαίνεται η φετινή χρονιά να είναι ακόμα πιο δύσκολη, οι επιχειρήσεις χρειάζονται ένα πεδίο προβολής και ένα τέτοιο είναι και η Εμπορευματική Έκθεση. Νομίζω είναι ένα πολύ καλό εργαλείο προώθησης των προϊόντων τους και βοηθάει στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων». Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, υπογράμμισε το χαμηλό κόστος συμμετοχής στην Έκθεση, το οποίο ήταν επιλογή των συνδιοργανωτών ως μια επιπλέον προσπάθεια στήριξης των επιχειρηματιών του νομού, αλλά και ανάδειξης της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας. Το χαμηλό κόστος, όπως σωστά επισήμανε, δεν σημαίνει ότι οι υπηρεσίες που παρέχουν οι διοργανωτές είναι χαμηλού επιπέδου, αλλά προκύπτει από την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν οι ίδιοι την Έκθεση, μιλώντας απ’ ευθείας με τα μέλη τους και χωρίς να συμμετέχει κάποιος επιχειρηματίας στη διοργάνωσή της.
Ο κ. Ρέχας, κάλεσε όσους επαγγελματίες του νομού μας επιθυμούνε να συμμετάσχουν στη Έκθεση, να επικοινωνήσουν με τον Εμπορικό Σύλλογο ή το ΕΒΕ, θυμίζοντας ότι οι χώροι προς διάθεση είναι πλέον ελάχιστοι.
Μάλιστα, σημειώνει ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο λόγω μεγάλης ζήτησης, ΕΒΕ, Εμπορικός Σύλλογος και ΟΕΒΕΠ να έχουν ένα περίπτερο και ένα Δήμος Κατερίνης και Νομαρχία Πιερίας. «Είναι κάτι, που είναι υπό συζήτηση», όπως είπε, για να συμπληρώσει «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να πάρουν οι επαγγελματίες χώρο και λίγο μας ενδιαφέρει αν θα μείνει για μας.»
Τέλος ο κ. Ρέχας, μίλησε με θερμά λόγια για τη συνεργασία μεταξύ των φορέων που συνδιοργανώνουν την έκθεση, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του και προς τους πολίτες της Πιερίας, οι οποίοι όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν παρόμοιες προσπάθειες.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: