Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Άλλη το πρωί, άλλη το βράδυ!

ΤΡΙΤΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - ΠΗΓΗ

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΛΕΜΗ

Μπορεί στις επίσημες εκδηλώσεις να προτιμούν τις λαμπερές και εντυπωσιακές εμφανίσεις με φορέματα υψηλής ραπτικής, στην προσωπική τους ζωή όμως διαλέγουν T-shirts με στάμπες, designer’s jeans, casual φόρμες, τζόκεϊ και αθλητικά παπούτσια. Στις ντουλάπες τους συνυπάρχουν αρμονικά οι πανάκριβες τουαλέτες του Roberto Cavalli και του Christian Dior με τις φόρμες juicy couture και Abercrobie & Fitch. Και αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, σίγουρα οι αντιθέσεις στην εικόνα των λαμπερών κυριών που επιλέξαμε εντυπωσιάζουν.
Άλλη το πρωί, άλλη το βράδυ!

Ελένη Μενεγάκη
Η «βασίλισσα της πρωινής ζώνης» φροντίζει να επιβεβαιώνει τον τίτλο της σε όλες τις επίσημες εμφανίσεις της. Λαμπερές τουαλέτες στις αποχρώσεις του ρουμπινί, του ασημένιου, του χρυσού αλλά και του πράσινου και του γαλάζιου έχουν αποσπάσει κολακευτικά σχόλια, ενώ η πρόσφατη εμφάνισή της στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του Alpha με μακρύ καρέ, ροζ στενό φόρεμα και τσαντάκι κλατς της έδωσε και τον τίτλο της «Ελληνίδας Τζάκι» από ορισμένους fashion editors. H Ελένη σπάνια θα επιλέξει σπορ ντύσιμο για κάποια επίσημη εμφάνισή της, το κάνει όμως στο γυαλί, με τζιν, μπλουζάκια και χαλαρά φορεματάκια, αλλά κυρίως στην προσωπική της ζωή και στις καλοκαιρινές της διακοπές.

Ελεονώρα Μελέτη
Η Ελεονώρα λατρεύει το «χύμα» ντύσιμο και το έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη. Ποιος δεν θυμάται τις εμφανίσεις της με τζόκεϊ ή σκουφάκια ακόμη και σε μπουζούκια. Το μπάρμπι στυλ που υιοθέτησε τα πρώτα χρόνια του «Πρωινού καφέ», λόγω και του ύφους της εκπομπής, έχει πλέον αντικατασταθεί από ένα πιο ανέμελο στυλ, με τζιν, φαρδιά μπλουζάκια αλλά και μακριά φλοράλ φορέματα. Όταν βέβαια η Ελεονώρα επιλέξει κάποια επίσημη βραδινή εμφάνιση, πάντα εντυπωσιάζει, όπως πρόσφατα, με το μακρύ σατέν λευκό φόρεμα, τις σκάλες τύπου βανγκ στο κοντό της μαλλί και το έντονο κόκκινο κραγιόν, συνδυασμοί που ανέδειξαν το απόλυτο thirties style.

Άννα Βίσση
Η κορυφαία Ελληνίδα τραγουδίστρια έχει το δικό της στυλ. Στην προσωπική της ζωή σίγουρα το ντύσιμό της είναι πολύ χαλαρό και ανέμελο, με ιδιαίτερες αναφορές σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, εξαιτίας των συχνών ταξιδιών της αλλά και της φίλης της Πατρίτσια Φιλντς. H Άννα ήταν η πρώτη που έβαλε τζιν παντελόνι πάνω στην πίστα και τα τελευταία χρόνια επιλέγει πιο σπορ κομμάτια ακόμη και στη δουλειά της, όπως πρόσφατα το καρό σακάκι στο βιντεοκλίπ του «Απαγορευμένο». Την έχουμε δει βέβαια και με υπέρλαμπρες τουαλέτες, όπως αυτή πέρυσι, στο red carpet των Όσκαρ. Ό,τι και να κάνει η Άννα δημιουργεί από μόνη της μόδα!

Έλενα Παπαρίζου
H «Μiss Νumber Οne» δεν λέει «όχι» στο σπορ ντύσιμο και πολλές φορές ο φωτογραφικός φακός την έχει απαθανατίσει με φόρμες, αθλητικά παπούτσια, τζόκεϊ και μαζεμένα τα μαλλιά της αλογοουρά. Ακόμη και στην πίστα θα εμφανιστεί με τζιν, όπως το συλλεκτικό balmain που της έφερε ο Al Giga από το Παρίσι, αλλά σε συνδυασμό με ψηλοτάκουνες γόβες και ένα καλό μπλουζάκι, που τονίζει συνήθως την ίσια πλάτη της. Βέβαια, η Έλενα πολλές φορές έχει επιλέξει δημιουργίες γνωστών σχεδιαστών της υψηλής ραπτικής, με κορυφαίο το μπρονζέ φόρεμα του Roberto Cavalli στο διαγωνισμό της Eurovision.

Πέγκυ Ζήνα
Οπαδός του less is more είναι η πολύ καλή τραγουδίστρια. Στις προσωπικές της στιγμές σπάνια θα τη δείτε έντονα βαμμένη ή με «βαριά» ρούχα. Αντίθετα, προτιμά τζιν σε στενές φόρμες, κολάν, T-shirts και μπλουζάκια με ροκ επιρροές. Το ροκ στυλ υιοθετεί πλέον και πάνω στην πίστα, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, που επέλεγε δημιουργίες υψηλής ραπτικής μεγάλων ξένων οίκων. Όχι βέβαια πως τις έχει εγκαταλείψει τελείως. Οι κομψές δημιουργίες του οίκου Louis Vuitton που φόρεσε μέσα σε ένα εργοτάξιο για τις ανάγκες του βιντεοκλίπ «Αναθεώρησα» δημιούργησαν μια ευφάνταστη αντίθεση!

Δέσποινα Βανδή
Στην καθημερινότητά της προτιμά τις φόρμες, τα χαλαρά φορεματάκια, τα τζιν και τα αθλητικά. Στις επίσημες εμφανίσεις της τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Για πολλά χρόνια στις πίστες επέλεγε εντυπωσιακά βραδινά φορέματα με τις υπογραφές γνωστών οίκων: Balenciaga, Christian Dior, Chanel αλλά και κάποιες δημιουργίες του Έλληνα σχεδιαστή Βρεττού Βρεττάκου. Τα τελευταία χρόνια και από τη στιγμή που έκανε στροφή στο ρεπερτόριό της με πιο ροκ ακούσματα προσάρμοσε και το ντύσιμό της. Για τις εμφανίσεις της επιλέγει έντονα ροκ στοιχεία, όπως στενά τζιν και κολάν, ροκ μπλουζάκια με πέτρες swarovski και περικάρπια. Στις εμφανίσεις της όπου συνοδεύεται από τον Ντέμη Νικολαΐδη ντύνεται πιο ρομαντικά, επιλέγοντας κοντά μίνιμαλ φορέματα συνδυασμένα με κομψές γόβες και διακριτικά κοσμήματα.

Σοφία Αλιμπέρτη
Τζιν σε χαλαρές αλλά και στενές φόρμες, φολκλόρ μπλουζάκια αλλά και T-shirts περιλαμβάνονται συχνά στις ενδυματολογικές επιλογές της γνωστής παρουσιάστριας. Ο σωματότυπός της σαφώς τη βοηθάει κι έτσι έχει πολλές επιλογές στο ντύσιμό της. Κατά τη διάρκεια του «Fame Story», οπότε και φορούσε βραδινά φορέματα, είχε κάποιες άτυχες ενδυματολογικές επιλογές, που μάλλον οφείλονταν στο στυλίστα, αν κρίνουμε τι επιλέγει η ίδια στις επίσημες εμφανίσεις της. Minimal ρούχα σε στενές γραμμές, που είναι σέξι, αλλά ποτέ ιδιαίτερα προκλητικά.

Τατιάνα Στεφανίδου
Η «βασίλισσα της απογευματινής ζώνης» μας εξέπληξε με το casual στυλ με το οποίο επέλεξε να εμφανιστεί στα φετινά βραβεία MAD, καθώς είναι πραγματικά από τις σπάνιες χαλαρές εμφανίσεις της. Ακόμη και στην εκπομπή της η Τάτι επιλέγει πένσιλ φούστες μέχρι το γόνατο, στενά πουκάμισα ή ανάλογου στυλ φορέματα, που σίγουρα δεν μπορείς να τα χαρακτηρίσεις «καθημερινά». Εξίσου δυνατά υποστηρίζει πολύ επίσημες βραδινές εμφανίσεις με μακριές αμπιγιέ τουαλέτες, πολύτιμα κοσμήματα και εξεζητημένα χτενίσματα. Όσοι βέβαια γνωρίζουν την Τατιάνα ξέρουν πόσο πολύ της αρέσει η άνεση και η χαλαρότητα στην προσωπική της ζωή και δεν βρίσκει την ώρα να βάλει τα τζινάκια και τις φόρμες της και να παίξει στον κήπο του εξοχικού της στη Χαλκίδα μαζί με τα παιδιά της.

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: