Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Τα πρόσωπα-«κλειδιά» Την τράπουλα του ανασχηματισμού «ανακατεύει» ο πρωθυπουργός

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009

ΑΠΕ
Ο πρωθυπουργός στη διάρκεια συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου



Ώρα αποφάσεων για τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή με την εισήγηση για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη να κερδίζει συνεχώς έδαφος.

http://www.in.gr/news/Reviews/Review598581/assets/ok.gif Οι εισήγησεις για πρόωρες εκλογές

Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί και η περίπτωση αλλαγών στην κυβέρνηση, με αιχμή τα υπουργεία ποιυ διαχειρίστηκαν -αμέσως ή εμμέσως- τις πυρκαγιές.

Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, τα πρόσωπα-«κλειδιά» που καθιστούν αναγκαίο τον ανασχηματισμό είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος και ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Ακόμα και στελέχη εντός της ΝΔ έχουν εκφράσει ανοικτά τη δυσαρέσκειά τους για τον επικοινωνιακό χειρισμό των πρόσφατων πυρκαγιών, επισημαίνοντας ότι ο κ. Αντώναρος δεν είναι ο καταλληλότερος για τη συγκεκριμένη θέση.

http://www.in.gr/news/Reviews/Review598581/assets/ok.gif Δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της ΝΔ

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η ίδια εφημερίδα, μόλις διέρρευσαν οι πρώτες φήμες για αλλαγές, άρχισαν και οι πιέσεις για... μη αλλαγές:

Ο υπουργός Εσωτερικών φέρεται να ζήτησε από τον πρωθυπουργό να παραμείνει στο ΥΠΕΣ, ενώ ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς δεν μοιάζει να επιθυμεί την αυτονόμηση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Μετακίνηση στο υπουργείο Εσωτερικών μοιάζει να επιθυμεί ο υπουργός Αμυνας Ευ.Μεϊμαράκης, ενώ ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου δεν επιθυμεί την αλλαγή των υφυπουργών του, δεδομένου ότι η μάχη για τα δημόσια έσοδα και τον περιορισμό του ελλείμματος είναι κρίσιμη.

Μετακίνηση σε άλλο υπουργείο φέρεται να επιθυμεί και ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς.

Σε κάθε περίπτωση, δύσκολα μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στα υπουργεία Ανάπτυξης (Κ.Χατζηδάκης), Εξωτερικών (Ντ.Μπακογιάννη), Οικονομίαςε (Γ.Παπαθανασίου), Παιδείας (Αρης Σπηλιωτόπουλος) και Υγείας (Δ.Αβραμόπουλος), γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολη την υπόθεση ανασχηματισμού.Newsroom ΔΟΛ

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: