Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Λιμουζίνες στον Λευκό Πύργο...H xαρα του νεοπλουτου...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/5/2009

Λιμουζίνες στον Λευκό Πύργο

Η ενοικίαση λιμουζίνων είναι η νέα μόδα της Θεσσαλονίκης. Οι δρόμοι της θυμίζουν πολλές φορές την περίφημη 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, καθώς τους διασχίζουν αυτοκίνητα, το μήκος των οποίων ξεπερνά τα 8,5 μέτρα. Τις εντυπωσιακές μετακινήσεις με τέτοιου είδους αυτοκίνητα επιλέγουν κυρίως μελλόνυμφοι, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες. Βέβαια, δεν λείπουν κι εκείνοι που θέλουν να κάνουν έκπληξη στο σύντροφό τους χαρίζοντάς του μία αξέχαστη βόλτα, αλλά και οι επιχειρήσεις που τις χρησιμοποιούν για διαφημιστικούς λόγους.
Λιμουζίνες στον Λευκό ΠύργοΛιμουζίνες στον Λευκό Πύργο
Οι λιμουζίνες θεωρούνται τα «διαμάντια» της αυτοκινητοβιομηχανίας και οι ανέσεις που παρέχουν στους επιβάτες είναι μοναδικές. Ο άνθρωπος που «κρύβεται» πίσω από τα τεράστια και άκρως εντυπωσιακά αυτοκίνητα είναι ο 42χρονος Γιώτης Χαραλάμπους από τη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Γερμανία παρατήρησε την ευρεία χρήση των λιμουζίνων. Ετσι πριν από τρία χρόνια έφερε στην Ελλάδα την πρώτη. «Επρόκειτο για μία μαύρη Lincoln Towncar. Πέρυσι έφερα μία δεύτερη σε άσπρο χρώμα, καθώς και μία άσπρη Lincoln Crystal, η οποία είναι ακόμη μεγαλύτερη», είπε.

Το 90% των πελατών του κ. Χαραλάμπους είναι μελλόνυμφοι. «Θέλουν κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό για τη σημαντικότερη μέρα της ζωής τους. Συνήθως κάνει τη συμφωνία το ζευγάρι, ενώ σπάνια αναλαμβάνει την ευθύνη ο κουμπάρος», είπε. Πρόκειται για νεαρά ζευγάρια από διάφορα κοινωνικά στρώματα. «Πελάτες μας είναι άνθρωποι πλούσιοι αλλά και φτωχοί. Εχουμε πάρει νύφη από τις πιο αναπτυγμένες αλλά και από τις πιο υποανάπτυκτες περιοχές της Θεσσαλονίκης», συμπλήρωσε. Ο κ. Χαραλάμπους θυμάται, μάλιστα, περίπτωση που η νύφη ενοικίασε λιμουζίνα προκειμένου να μπει στο μάτι της πλούσιας πεθεράς της! Η ενοικίαση μιας λιμουζίνας για γάμο ξεκινά από 400 ευρώ και περιλαμβάνει τη μετάβαση του αυτοκινήτου για το στολισμό, την παραλαβή της νύφης, τη μετάβαση στην εκκλησία, τη φωτογράφηση και τη μεταφορά του ζευγαριού στη δεξίωση. «Η λιμουζίνα συμφέρει. Αν κάποιος θέλει να νοικιάσει ένα απλό πολυτελές αυτοκίνητο για το γάμο θα πρέπει να δώσει περίπου 350 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα καύσιμα. Εμείς, με 50 ευρώ παραπάνω, προσφέρουμε σοφέρ και απεριόριστη χρήση του μπαρ. Φυσικά, τα καύσιμα περιλαμβάνονται στην τιμή», λέει.
Εκτός από μελλόνυμφους οι λιμουζίνες έχουν μεταφέρει καλλιτέχνες, όπως τη Δέσποινα Βανδή και τον Γιώργο Τσαλίκη, αλλά και επιχειρηματίες, οι οποίοι θέλουν να μεταβούν με στιλ είτε σε κάποια επιχειρηματική συνάντηση, είτε σε ένα παραθεριστικό θέρετρο.
pink prom dress by isto-ica.
Ο κ. Χαραλάμπους πέρασε από... σαράντα κύματα μέχρι να μπορέσει να ταξινομήσει την πρώτη λιμουζίνα και να πάρει στα χέρια του την απαραίτητη άδεια κυκλοφορίας. «Το ελληνικό κράτος δεν ήταν έτοιμο για την κυκλοφορία ενός τέτοιου αυτοκινήτου. Καταρχήν, έπρεπε να το αγοράσω από χώρα της Ε.Ε. κι όχι κατευθείαν από τις ΗΠΑ. Ετσι, το πήρα από τη Γερμανία». Απαιτήθηκαν πέντε μήνες επίμονων προσπαθειών μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες. Επρεπε να βρεθεί κατάλληλο ΚΤΕΟ, το οποίο θα διέθετε την απαραίτητη μεγάλη ράμπα, ώστε να περάσει από τεχνικό έλεγχο η πρώτη λιμουζίνα, μήκους 7,35 μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: