Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Πλημμύρα από κούκλεςκαι «εισβολή» κλόουν-γιατρών ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ


ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 - ΝΕΑ

Ενώ όλη η Ελλάδα προετοιμάζεται για την εκλογική αναμέτρηση, στο Κιλκίς παίζουν με τις κούκλες. Καλλιτέχνες, κουκλοπαίκτες και θίασοι από την Αμερική, την Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη και την Ωκεανία συμμετέχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας στο Κιλκίς που ανοίγει επισήμως παραμονή των εκλογών.

Πέρα από δεκάδες παραστάσεις (στο δημοτικό θέατρο, τη δημοτική βιβλιοθήκη, τους δρόμους και τις πλατείες) θα υπάρχουν μεταμεσονύχτιες εκδηλώσεις σε μπαράκια, κυνήγι θησαυρού, δύο εκθέσεις με κούκλες από την Ινδονησία, έκθεση γλυπτικής με κούκλες φτιαγμένες από ρίζες δέντρων, διημερίδες, ενώ όλες οι βιτρίνες της πόλης θα στολιστούν με κούκλες.

Τριάντα θίασοι καταφθάνουν από διάφορα μέρη του πλανήτη- Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ρωσία, Γεωργία, Αυστραλία, Ινδονησία, Βρετανία, Αργεντινή, Καναδά (φυλή ινουίτ), Ελβετία, Γαλλία- και τιμώμενη θα είναι η Γερμανία.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί η 1η Ελληνική Συνάντηση Νέων Κουκλοπαικτών σε συνεργασία με το ελληνικό παράρτημα της UΝΙΜΑ, ενώ σε συνέχεια του «clown doctor» (μιας πρωτοποριακής δράσης που άρχισε πέρυσι με ημερίδα για την προσφορά των κλόουνγιατρών σε παιδιατρικές κλινικές), φέτος θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση και ενημέρωση στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου του Κιλκίς.

Την αυλαία του Φεστιβάλ θα κλείσει η παράσταση- συμπαραγωγή της Όπερας της Βαρκελώνης με το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Κιλκίς, παραλλαγή του έργου «Ο Πέτρος κι ο Λύκος» του Προκόφιεφ, με την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου.

Η παράσταση της τελετής έναρξης το Σάββατο («Ο Μεγαλέξανδρος και το καταραμένο φίδι») είναι αφιερωμένη στον Ευγένιο Σπαθάρη που είχε παρουσιάσει την ίδια παράσταση ανοίγοντας το 1ο Φεστιβάλ πριν από 11 χρόνια στο Κιλκίς.
ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: