Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Τιμήθηκε η μνήμη των εθνικών μας ευεργετών



30-9_ETHNIKOS_EYERGETHS_1

Με επιμνημόσυνη δέηση και με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της πλατείας Ηρώων, από τον Νομάρχη Πιερίας Γιώργο Παπαστεργίου τιμήθηκε χθες στην πόλη της Κατερίνης η μνήμη των εθνικών μας ευεργετών.

30-9_ETHNIKOS_EYERGETHS_2Στο χώρο της πλατείας Ηρώων, στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας παρέστησαν εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Πιερίας, ενώ τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Κατερίνης.
Όπως τονίζει στο μήνυμά του ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, την 30η του Σεπτέμβρη τιμούμε το έργο και την προσφορά στην πατρίδα μας των εθνικών μας ευεργετών που συνέβαλαν τα μέγιστα με την ανιδιοτελή προσφορά τους στο κτίσιμο της σύγχρονης Ελλάδας. Ο κ. Παπαστεργίου επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «σε δύσκολες εποχές για τη χώρα, οι εθνικοί μας ευεργέτες στήριξαν οικονομικά την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό, συνέβαλαν στην τοπική ανάπτυξη, και πολλές φορές από μόνοι τους άνοιξαν καινούργια κεφάλαια στην ιστορία της Ελλάδας».
«Ιδιαίτερα στην Πιερία», συνεχίζει ο Νομάρχης, τιμούμε τον Θεόδωρο Χατζόγλου ως έναν μεγάλο Πιεριέα που προσέφερε πολλά στον τόπο μας και άφησε ως κληροδότημα το «Χατζόγλειο» Σχολείο, έναν χώρο που η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας μετατρέπει σε έναν υπερσύγχρονο χώρο παιδείας και πολιτισμού».

ΚΡΑΧΤΗΣ (kraxtis-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: