Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Ημερήσιο Μάτι με την Κατερίνα Τσαλού

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

 
Είχαμε δεν είχαμε πάλι στις περιοδείες το ρίξαμε. Και αναφέρομαι φυσικά στην επίσκεψη του πρώτου υφυπουργού αυτής της κυβέρνησης του Γιάννη Μαγκριώτη που ήρθε για τις πληγείσες περιοχές.
Και αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία ενός υφυπουργού που μόλις ανέλαβε καθήκοντα και ακόμη δεν ξέρει τις αρμοδιότητές του να μην είναι δυνατόν να πει συγκεκριμένα πράγματα, όμως θεωρώ πως αν μη τι άλλο το κάτιτις μας έπρεπε να μας το δώσει.
Εισπράξαμε πολύ συμπάθεια και πάλι, είδαμε τα γρήγορα αντανακλαστικά της κυβέρνησης, είδαμε την προθυμία να δει, να ακούσει, να μάθει. Μέχρι εκεί.
Τα πιο ευχάριστα ήρθαν για το θέμα .......των διοδίων και μόνο. Εκεί μάλιστα. Ήταν σαφής η δέσμευση και η ανακοίνωση. Πάμε σε επαναδιαπραγμάτευση. Με πολλά υπονοούμενα και πάλι αλλά στο κάτω-κάτω της γραφής…εδώ έχουμε θέμα.
Το ξέρουμε το θέμα, είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μαγκριώτης. Γιατί ποιος είπε ότι δεν το ξέρατε. Το ξέρατε και το παραξέρατε αλλά και οι άλλοι το ήξεραν. Αυτό είναι που μας τρομάζει.
Φρόντισε βεβαίως να δώσει και ένα καλό «άλλοθι» στο ΠΑΣΟΚ που ψήφισε την εν λόγω σύμβαση, λέγοντας πως οι συνάδελφοί του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διατύπωσαν τις ενστάσεις και τους προβληματισμούς τους κατά τη συζήτηση της σύμβασης.
Όπως φαίνεται όμως κύριε υπουργέ, αυτό δεν αρκεί. Και εκ του αποτελέσματος μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι όχι μόνο δεν αρκεί αλλά μας δημιουργεί και προβλήματα.
Διότι, με πείθει περισσότερο να μου πουν ότι δεν διάβασα τη σύμβαση από το να μου πουν τη διάβασα, ήξερα τι θα συμβεί και το ψήφισα.
Αυτά για να ξεμπερδευόμαστε.
Αγωνιστικοί οι γαλάζιοι δήμαρχοι στη σύσκεψη της νομαρχίας. Δεν έγινε εκείνο, δεν έγινε το άλλο, θέλουμε το ένα, θέλουμε το άλλο.
Έτσι μπράβο. Λύθηκε και η γλώσσα μας βλέπω με την «αλλαγή».
Θα «φάει» επίπληξη για τη συμπεριφορά της η Αιγαίο Α.Ε., είπε η Εγνατία Α.Ε. Άμα μπλέξεις με την ΑΒ αλίμονό σου.
Και εμείς πότε θα πούμε τον πόνο μας;
Είπε ο δήμαρχος Κατερίνης ότι είναι απαράδεκτη η στάση της Αιγαίο. Ούτε ξεχορταριάζει.
Άσε δήμαρχε. Εδώ την πληρώνουμε και μας «γράφει» στα χόρτα θα κολλούσε; Να μην μας ζητήσει να σφουγγαρίζουμε και την εθνική οδό φοβάμαι.
Προβλήματα με τις βροχές, προβλήματα με τις πλημμύρες, προβλήματα με τα οδικά δίκτυα, προβλήματα με τα διόδια.
Για δες καιρό που διάλεξε.
Παιδί των stage έδειχνε στον υφυπουργό Γ. Μαγκριώτη τα σλάιτς με το φωτογραφικό υλικό από τις πλημμύρες στο δήμο Πέτρας.
Το σχολίασε μάλιστα ο Κουκοδήμος. Δεν μας είπε για τα παιδιά των stage τίποτα ο Μαγκριώτης.
Τι να πει; «Να φύγετε, να πάτε αλλού» μόνο μπορεί να πει.
Και μ’αυτά και μ’αυτά πέρασε ένα ωραίο πρωινό, συντροφιά με τον Μαγκριώτη, τους δημάρχους να λένε για πολλοστή φορά τον πόνο και τον καημό τους.
Άμα μετρήσω πόσες φορές παρακολούθησα αυτή τη σύσκεψη ….
Και κάθε φορά ακούμε τα ίδια, και κάθε φορά περιμένουμε τις αποφάσεις, τις χρηματοδοτήσεις, τις δεσμεύσεις να γίνουν έργα και τα λόγια να γίνουν πράξεις.
Αντε να δούμε.
Σε κανονικούς ρυθμούς μου φαίνεται θα μπούμε την Άνοιξη σ’αυτόν τον τόπο. Έχω και τους γαλάζιους που με τις εκλογές τους, αναστατώνουν την επικαιρότητα. Ποιος είπε τι, ποιος είναι με ποιον και τρεις λαλούν και δυο χορεύουν.
Άντε παιδιά, λίγο υπομονή ακόμη. Ξέρουν οι Πασόκοι τα πέρασαν πριν λίγο καιρό αυτοί.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται, τα πρόσωπα αλλάζουν. Μην χαλιέστε χωρίς λόγο. Σε λίγους μήνες ούτε που θα τα θυμάστε.
Πάει και ο Αβραμόπουλος. Ο Πανίκας δεν είναι λαγός είπε και θα μείνει μέχρι τέλους.
Στιφάδο σε βλέπω.
Καλή μας ημέρα και ελπίζουμε όχι βροχερή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: