Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Η «Σέχτα Επαναστατών» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση κατά του Alter

20/02/09 23:30
Προκήρυξη στα Νέα
Η «Σέχτα Επαναστατών» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση κατά του Alter

ΑΠΕ
Ανδρες της Αστυνομίας ερευνούν την περιοχή έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό όπου σημειώθηκε η επίθεση
Αθήνα
Τελευταία ενημέρωση 21/02/09 08:40
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο

Βίντεο: Σκηνές από το σημείο της επίθεσης

Την ευθύνη για την επίθεση με πυροβολισμούς κατά του τηλεοπτικού σταθμού Alter αναλαμβάνει με προκήρυξή της η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών». Το κείμενο της προκήρυξης δημοσιεύεται στα Νέα του Σαββατοκύριακου.

Η προκήρυξη είχε αφεθεί στην οδό Νιόβης 4, στα Κάτω Πατήσια σε CD. Υπενθυμίζεται ότι εκεί βρισκόταν το σπίτι της Αμαλίας Γκινάκη, της κοπέλας που στις 23 Σεπτεμβρίου 1998 είχε τραυματιστεί θανάσιμα κατά την επέμβαση της Αστυνομίας στο διαμέρισμά της όπου είχε κρατηθεί από τον κακοποιό Σορίν Ματέι.

Στο κείμενό τους κλιμακώνουν τις απειλές σε σχέση με την προηγούμενη προκήρυξη (στο αστυνομικό τμήμα του Κορυδαλλού), ενώ προαναγγέλλουν μπαράζ νέων χτυπημάτων.

Στοχοποιούν πλέον κάθε δημοσιογράφο: «Ο καιρός που είσασταν στο απυρόβλητο τελείωσε» γράφουν χαρακτηριστικά.

Το χρονικό της επίθεσης

Την περασμένη Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου, άγνωστοι άνοιξαν πυρ στο χώρο στάθμευσης του τηλεοπτικού σταθμού Alter -στο Περιστέρι- λίγο μετά τις 7 το βράδυ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, τέσσερις άγνωστοι που φορούσαν κράνη προσέγγισαν το κανάλι από την πίσω πλευρά στην οδό Λεονάρδου στο Περιστέρι την ώρα που έβγαινε έξω ένας τεχνικός του σταθμού.

Οι δράστες τον διέταξαν να απομακρυνθεί και πέταξαν προς το χώρο που ήταν σταθμευμένα αυτοκίνητα υπαλλήλων του καναλιού έναν αυτοσχέδιο μηχανισμό ο οποίος δεν εξερράγη.

Ταυτόχρονα «γάζωσαν» τα οχήματα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Η ίδια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση είχε αναλάβει και την ευθύνη για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού τα ξημερώματα της 3ης Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, στο επεισόδιο εκείνο οι δράστες επιτέθηκαν στις 04:15 τα ξημερώματα στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού στη διασταύρωση των οδών Φιλικής Εταιρείας και Θερμοπυλών.

Αγνωστοι είχαν πυροβολήσει τότε από απόσταση 15 μέτρων και πέταξαν χειροβομβίδα εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές, χωρίς όμως να υπάρξει τραυματισμός. Η χειροβομβίδα την οποία πέταξαν οι δράστες δεν εξερράγη.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: