Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

"Ο Πρωθυπουργός έκανε σκασιαρχείο"

"Ο Πρωθυπουργός έκανε σκασιαρχείο σήμερα από την αίθουσα της Βουλής" σχολίασε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος αναφερόμενος στην απουσία του Κώστα Καραμανλή από τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για το θέμα της ανεργίας.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα παραστεί στη συζήτηση επειδή θεωρεί το θέμα της ανεργίας "εξειδικευμένο" και αντ' αυτού θα παρίστατο η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.
 Ο Πρωθυπουργός έκανε σκασιαρχείο

"Μα είναι εξειδικευμένο το θέμα της ανεργίας; Εξειδικευμένο θέμα ότι στη Μακεδονία απολύονται εργαζόμενοι με SMS; Εξειδικευμένο τo θέμα της απόλυσης εγκύων γυναικών και η ασυδοσία της εργοδοσίας;" τόνισε ο Αλέκος Αλαβάνος και συνέχισε:

"Λυπάμαι για τη στάση του Πρωθυπουργού. Κάνει μεγάλο λάθος"

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι δεν χρησιμοποίήθηκε ο όρος "εξειδικευμένο θέμα" στον οποίο ανέτρεξε ο κ. Αλαβάνος αλλά εξήγησε στον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ότι το θέμα είναι της "αποκλειστικής αρμοδιότητας" της υπουργού, υπενθυμίζοντας επίσης ότι ο πρωθυπουργός έχει το δικαίωμα να απουσιάσει.

Στην απάντησή του ο κ. Αλαβάνος επισήμανε ότι τα όσα υποστήριξε περί "σκασιαρχείου" ήταν σχήμα λόγου προκειμένου να αποφύγει την ξύλινη γλώσσα.

ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: