Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Σύνοδος του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο και συνάντηση Καραμανλή - Ομπάμα



ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009
Ξεκινά σήμερα στο Στρασβούργο, η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, στην οποία θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός.
Στο περιθώριο των εργασιών της σύνοδου ο κ.Κ.Καραμανλής θα έχει σύντομη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Επίσης, θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα έφθασε σήμερα στο Στρασβούργο, για να πάρει μέρος στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, στην οποία θα κυριαρχήσει το θέμα του Αφγανιστάν, συνεχίζοντας την πρώτη του περιοδεία στην Ευρώπη.Ο Μπαράκ Ομπάμα, μετά τη σύνοδο του G 20 στο Λονδίνο, συνανάται το πρωί......με τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί και το απόγευμα, στο Μπάντεν-Μπάντεν με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ.
Χθες Πέμπτη, έγιναν διαδηλώσεις στο Στρασβούργο εναντίον του ΝΑΤΟ, όπου σε συμπλοκές διαδηλωτών με αστυνομικούς τραυματίστηκε ένας Γερμανός φωτορεπόρτερ. Περίπου 9.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στο Στρασβούργο για τη διαφύλαξη της τάξης κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.
Το βασικό θέμα συζήτησης στη σύνοδο του ΝΑΤΟ θα είναι η κατάσταση στο Αφγανιστάν και οι προσπάθειες σταθεροποίησης στη χώρα, όπου η συμμαχία διατηρεί δυνάμεις από το 2003.
.(ΑΠΕ.ΜΠΕ)

ΚΡΑΧΤΗΣ - kraxtis-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: